Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric, se va transforma in "Centru S- loc de bine"

13 Nov 2019 09:31
Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric aflat pe strada Cuza Vodă, se va transforma radical.
Asta după ce Primăria Sinaia a depus un proiect pe fonduri europene denumit "Centru S - loc de bine", și care a primit undă verde. Valoarea proiectului este de 1.091275,19 euro.
“ Prima casa monument pentru care ne-am exercitat dreptul de preemtiune a primit astazi finanțarea prin care devine un nou reper cultural. Sinăienii își amintesc acest spațiu drept fosta Casa de Cultura, acum aflată intr-o stare vizibila de degradare. Peste un milion de euro vor transforma spațiul in Centru S- loc de bine” a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Este prima casă monument de arhitectură pentru care Consiliul Local Sinaia și-a exercitat dreptul de preemtiune, anul trecut, pentr suma de 135.000 de euro.
Această clădire este acum într-o stare avansată de degradare, nefiind funcțională de peste 10 ani.
Aici va funcționa un centru de zi pentru persoane vârstnice, cu locuri de odihnă, activități recreative sau asistență medicală.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8408 0.0002
USD Dolarul SUA 4.2716 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.4099 0.0329
CHF Francul elvetian 4.5537 -0.0054
XAU Gramul de aur 249.0787 0.2149