Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric, se va transforma in "Centru S- loc de bine"

13 Nov 2019 09:31
Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric aflat pe strada Cuza Vodă, se va transforma radical.
Asta după ce Primăria Sinaia a depus un proiect pe fonduri europene denumit "Centru S - loc de bine", și care a primit undă verde. Valoarea proiectului este de 1.091275,19 euro.
“ Prima casa monument pentru care ne-am exercitat dreptul de preemtiune a primit astazi finanțarea prin care devine un nou reper cultural. Sinăienii își amintesc acest spațiu drept fosta Casa de Cultura, acum aflată intr-o stare vizibila de degradare. Peste un milion de euro vor transforma spațiul in Centru S- loc de bine” a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Este prima casă monument de arhitectură pentru care Consiliul Local Sinaia și-a exercitat dreptul de preemtiune, anul trecut, pentr suma de 135.000 de euro.
Această clădire este acum într-o stare avansată de degradare, nefiind funcțională de peste 10 ani.
Aici va funcționa un centru de zi pentru persoane vârstnice, cu locuri de odihnă, activități recreative sau asistență medicală.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Sfincxul din Bucegi este un Monument alui Dumnezeu....
Sfincxul din Bucegi este un Monument alui Dumnezeu....
Ma intereseaza pentru fiica mea in varsta de 10 ani cursuri de pictura.
Ok Dar cand dai traseu dupa 4 5 luni pe banii mei astept cand am dreptul sa dau de 15 ori cu un dosar ...ori acu abia daca dai de 2 ori traseu cu un dosar
Curs valutar
EUR Euro 4.8068 -0.0006
USD Dolarul SUA 4.3926 -0.0260
GBP Lira sterlina 5.6544 -0.0622
CHF Francul elvetian 4.5223 -0.0089
XAU Gramul de aur 232.5829 -1.5538