Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric, se va transforma in "Centru S- loc de bine"

13 Nov 2019 09:31
Fosta Casă de cultură din Sinaia, monument istoric aflat pe strada Cuza Vodă, se va transforma radical.
Asta după ce Primăria Sinaia a depus un proiect pe fonduri europene denumit "Centru S - loc de bine", și care a primit undă verde. Valoarea proiectului este de 1.091275,19 euro.
" Prima casa monument pentru care ne-am exercitat dreptul de preemtiune a primit astazi finanțarea prin care devine un nou reper cultural. Sinăienii își amintesc acest spațiu drept fosta Casa de Cultura, acum aflată intr-o stare vizibila de degradare. Peste un milion de euro vor transforma spațiul in Centru S- loc de bine" a transmis Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
Este prima casă monument de arhitectură pentru care Consiliul Local Sinaia și-a exercitat dreptul de preemtiune, anul trecut, pentr suma de 135.000 de euro.
Această clădire este acum într-o stare avansată de degradare, nefiind funcțională de peste 10 ani.
Aici va funcționa un centru de zi pentru persoane vârstnice, cu locuri de odihnă, activități recreative sau asistență medicală.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677