FOTO Alunecări de teren în mai multe comune prahovene/Gospodării sunt în pericol

07 Apr 2021 10:36
Din cauza precipitațiilor abundete și a fenomenului de îngheț-dezgheț, pământul a luat-o la vale în comunele Lapoș, Salcia, Iordăcheanu și Gornet-Cricov.
Alunecările de teren au făcut pagube la drumuri și au pus în pericol și unele gospodării.
Potrivit Prefecturii Prahova:
- În comuna Lapoș, DJ 235 a fost cel mai afectat de materialele căzute de pe versantul dealului din zona zidului de sprijin, dar și de o surpare pe o lungime de aproximativ 30 metri și o lățime de aproape 3 metri. Din această cauză, circulația se desfășoară aici doar pe jumătate de bandă.
- Și DJ 234 dintre Sângeru și Salcia a fost avariat din cauze similare. Nu mai pote fi tranzitat, momentan, de niciun mijloc de transport, iar localnicii din Salcia nu mai au nicio cale de acces directă spre județul Buzău, cu care se învecinează.
- La Iordăcheanu, într-una dintre zonele afectate de alunecări, o gospodărie este în pericol fiind situată la mai puțin de doi metri de locul surpării.
Alunecările au afectat și alte două drumuri comunale din U.A.T-ul amintit.
Situații similare sunt și în comuna Gornet-Cricov.
De la constatarea pagubelor și până în prezent, în unele zone afectate au fost deja demarate lucrări pentru stoparea surpărilor și pregătirea reabilitării drumurilor distruse.
Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, le-a solicitat autorităților locale să monitorizeze permanent acele familii care-și au gospodăriile în vecinătatea locurilor afectate pentru a fi lua măsuri de urgență dacă situația o va impune.
foto Prefectura Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cate persoane au posibilitatea de a se vaccina zilnic in acest centru?
Felicitari Dl.primar...!!!!
Week trecut la predeal hotel orizont erau peste 170 pax la mic dejun asa ca spor
Plus banii inapoi Si pret mai mic la apa ca nu suntem in dubai
Abrazamos a la distancia a nuestros queridos amigos de Rumanía. Agradecemos la gran oportunidad que nos brindaron hoy de aprender en comunidad sin límites de tiempo y espacio. Nuestras escuelas físicas tienen un año cerradas, lo anterior nos nutre no solamente para reflexionar la importancia del día del agua, también para agradecer esa mano hermana que se encuentra cerca de nosotros. Gracias Rumanía por su hospitalidad.
Curs valutar
EUR Euro 4.9225 0.0020
USD Dolarul SUA 4.1367 0.0032
GBP Lira sterlina 5.6963 0.0161
CHF Francul elvetian 4.4720 -0.0008
XAU Gramul de aur 229.6754 -1.7734