FOTO Eveniment cultural, la Comarnic

16 Jul 2018 17:44
Un eveniment cultural artistic de amploare s-a desfasurat in perioada 13-15 iulie 2018, in Comarnic, eveniment organizat de autoritățile locale în parteneriat cu Asociația Culturală "Lespezi-2004", în jurul ediției de debut a Concursului Internațional de Poezie "Martha Bibescu".
Potrivit Primariei Comarnic, schitul Lespezi, cel mai vechi așezământ monahal de pe Valea Prahovei, datând de la 1661, a fost gazda a trei zile dedicate culturii, istoriei și artei, ce au reunit în acest loc minunat oameni remarcabili: scriitori, istorici, artiști, elevi și profesori, preoți, oficialități, părinți și bunici. Invitați din toată țara și-au manifestat interesul, deși a fost un eveniment dedicat comărnicenilor, în primul rând, în acest an de mare însemnătate, al Centenarului Marii Uniri! Printre cei prezenți s-au numărat poeții Adrian Munteanu, Viorel Dinescu, Coca Popescu, Florin Dochia, Diana Trandafir, Mariana Cîlț, Vasile Ciutacu sau Sebastian Baz. Nu au lipsit, bineînțeles, talentații reprezentanți ai asociațiilor culturale din oraș, care au făcut deliciul publicului spectator prin momente de cântec și dans tradițional, recital de chitară, recitări de poezie și teatru istoric, precum și o șezătoare tradițional muntenească. Poiana Schitului Lespezi a fost înfrumusețată de publicul prezent în cele trei zile ale evenimentului, dar și de expozițiile de grafică, fotografie și quilling, amplasate aici!

"Ne dorim ca astfel de manifestări să devină tradiție în Comarnic, ne dorim ca tinerii că cunoască adevăratele valori ale istoriei și culturii românești, și, nu în ultimul rând, consider că este rolul nostru să promovăm talentul adevărat, în orice formă a lui " literar, artistic", a declarat primarul orașului Comarnic, Sorin Popa.

La finalul manifestărilor au fost anunțate și câștigătoarele Concursului de poezie "Martha Bibescu". Juriul le-a desemnat pe Maria Daniela Postelnicu, din București și pe Andreea Elena Chiriac, din Dumbrăveni, Suceava, ca fiind tinerele poete care vor beneficia de publicarea primului lor volum de poezie, premiul fiind oferit de Primăria Orașului Comarnic!

Foto Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677