FOTO Memorial Day: Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în Sinaia

20 May 2019 20:36
Autorități locale și județene au fost prezente, la Sinaia, astăzi, alături de E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Dl. Hans Klemm și oficialități din alte state membre NATO, la evenimentul Memorial Day, o zi specială în care au fost comemorați eroii americani “Vulturii Libertății”, căzuți la datorie.
"Sunt aici pentru a le aduce recunoștința intactă a sinăienilor și a națiunii române, respectul pe care sacrificiul lor ni-l inspiră astăzi la 75 de ani de la intrarea României, alături de aliați, în cel de-al doilea Război Mondial. Știm cu toții că monumentele, comemorările, paradele nu au consolat și nu vor consola niciodată mamele, soțiile, copiii pe care soldații i-au lăsat în spatele lor. Dar știm că au fost adevărați patrioți, au făcut războiul din angajament, iar singura lor speranță era câștigarea păcii. (...) Am dorit în 2015 să consacrăm eroilor americani, în această piațetă, “un mic teritoriu sacru” pentru a ilustra dorința sinăienilor de a păstra o amintire inalterabilă acestor Vulturi ai Libertății, pe care i-au îngrijit în Hotelul Păltiniș, transformat în spital de campanie, în acea vreme", a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La baile Valea Sterii nu beneficiaza de facilitati la intrare persoanele cu dizabilitati,copiii sau insotitorii acestora.M am adresat personalului si nu stia ce sa mi raspunda. Poate asa prevede regulamentul de functionare!
Acolo era un dig special facut pe vremea raposatului, sa apere gradinile oamenilor de aceste calamitati...s a daramat si acum logic,nu are cine sa mai faca.
Sunt bucuros ca se organizează in România expoziții de bonsai. Însă ar trebui mai mult promovată asemenea știre deoarece încă foarte mulți romani considera ca bonsai este o specie anume de planta. Abia aștept sa vizitez aceasta grădina cu bonsai
Multumesc pentru informatii.Foarte utile pentru familia mea.Ne-am propus ca la sfarsitul acestei luni sa incepem o cura de 10 bai in statiunea Tintea.foarte buna initiativa de a pune pe net aceste informatii. Va felicit !
Buna ziua,se mai fac angajari la dv?
Curs valutar
EUR Euro 4.7224 0.0025
USD Dolarul SUA 4.1521 -0.0020
GBP Lira sterlina 5.2788 0.0087
CHF Francul elvetian 4.2433 -0.0098
XAU Gramul de aur 187.3748 -0.5404