FOTO Memorial Day: Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în Sinaia

20 May 2019 20:36
Autorități locale și județene au fost prezente, la Sinaia, astăzi, alături de E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Dl. Hans Klemm și oficialități din alte state membre NATO, la evenimentul Memorial Day, o zi specială în care au fost comemorați eroii americani “Vulturii Libertății”, căzuți la datorie.
"Sunt aici pentru a le aduce recunoștința intactă a sinăienilor și a națiunii române, respectul pe care sacrificiul lor ni-l inspiră astăzi la 75 de ani de la intrarea României, alături de aliați, în cel de-al doilea Război Mondial. Știm cu toții că monumentele, comemorările, paradele nu au consolat și nu vor consola niciodată mamele, soțiile, copiii pe care soldații i-au lăsat în spatele lor. Dar știm că au fost adevărați patrioți, au făcut războiul din angajament, iar singura lor speranță era câștigarea păcii. (...) Am dorit în 2015 să consacrăm eroilor americani, în această piațetă, “un mic teritoriu sacru” pentru a ilustra dorința sinăienilor de a păstra o amintire inalterabilă acestor Vulturi ai Libertății, pe care i-au îngrijit în Hotelul Păltiniș, transformat în spital de campanie, în acea vreme", a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.
foto Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Bravo, felicitari. Nu doar controale cu amenzi, ci si actiuni de indrumare, informare consiliere si educatie.
Frumos și interesant acest proiect! Este bine ca elevii să fie sprijiniți și îndrumați de specialiști să- și aleagă o meserie , dar și să cunoască regulile de securitate în muncă . Succes!
Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Curs valutar
EUR Euro 4.7340 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.2803 0.0149
GBP Lira sterlina 5.3251 0.0128
CHF Francul elvetian 4.3235 0.0023
XAU Gramul de aur 206.9204 0.3591