FOTO: Noutăți în sistemul de învățământ din Comarnic, la început de an școlar

14 Sep 2021 17:00
Septembrie 2021. După un an și jumătate trist și dificil, după nenumărate restricții cauzate de pandemia de coronavirus, la Comarnic se aud din nou râsete de copii.
Elevii au pășit, sfioși, din nou, pragul sălii de clasă, emoționați nevoie mare de revederea colegilor, a dascălilor, a școlii. S-au îmbrățișat, deși nu era „voie”, dar cine suntem noi să cântărim ce „atârnă” mai greu: sănătatea psihică a copilului sau cea fizică a acestuia? Pentru că, în definitiv, tot de sănătatea lui este vorba. Spre deosebire de anul trecut, acum părinții i-au putut însoți în curtea unităților de învățământ, să le fie alături în acest moment important. Iar liniștea tuturor a fost ceva mai mare decât în anul critic 2020.
La Comarnic s-au organizat festivități de deschidere a anului școlar 2021-2022 în toate unitățile școlare ale orașului, ocazie cu care a fost inaugurat și cel mai mare proiect de reabilitare a unei unități de învățământ din ultimii ani: consolidarea și modernizarea localului II al Liceului „Simion Stolnicu” din Comarnic. Trei ani au durat lucrările, dar așteptarea a meritat. Săptămâna aceasta elevii și învățătorii lor au primit în dar de început de an o școală nouă, doar a lor, unde pot învăța în siguranță și confort. Cu săli de clasă frumos mobilate, cu laboratoare bine dotate și un generos spațiu verde.
Tot ca o noutate pentru sistemul de învățământ din localitate, anul acesta a fost organizat în premieră la Comarnic proiectul „Primul Clopoțel, primul ghiozdan”, prin intermediul căruia fiecare copil care a început clasa pregătitoare, trecând astfel pentru prima oară pragul unei săli de clasă, a primit în dar un pachet simpatic ambalat, cu rechizite și ghiozdănel, produse atât de necesare pentru un boboc într-ale învățăturii. Elevii au fost plăcut impresionați, iar pentru părinți, gestul a venit ca un real ajutor financiar la început de an școlar plin de cheltuieli și comisioane. Proiectul a fost realizat de Primăria Comarnic și aprobat de Consiliul Local al orașului.
Pentru moment, școlile din Comarnic încep activitatea în scenariu verde, s-au luat toate măsurile de siguranță pentru evitarea îmbolnăvirilor de Covid-19 pe raza unităților de învățământ, deși se cunoaște din experiența anilor trecuți că școala a fost mediul cel mai sigur pentru copii, din punct de vedere al normelor de protecție sanitară luate în comunitate.
Rămâne de văzut cum vor decurge aceste prime săptămâni din toamna școlarilor comărniceni și ce măsuri vor lua autoritățile naționale în cazul în care numărul îmbolnăvirilor cu varianta Delta a coronavirusului va continua să crească. Un lucru este cert, însă: toți actorii principali ai sistemului educațional - elevi, dascăli, părinți – își doresc ore cu prezență fizică la școală. Dar cine să mai țină cont de nevoile lor?
Alina Bunghez

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677