FOTO Pentru al treilea an consecutiv, Ștafeta Veteranilor Invictus România s-a oprit la Comarnic pentru a aduce un omagiu veteranilor

19 Oct 2020 16:08
Într-o capricioasă zi de 17 Octombrie, voluntarii Invictus România au acordat din nou Comarnicului privilegiul de a fi un punct de reper pe traseul parcurs în cadrul Ștafetei Veteranilor 2020.
Și anul acesta, voluntarii grupului "Invictus România" participă la ediția a VII-a a Ștafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie.
La ștafetă participă alergători din viața civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum și militari răniți în teatrele de operații.
Acțiunea presupune purtarea unei ștafete, reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor, prin alergare pe trei trasee însumând peste 1.000 de kilometri, toate având ca destinație finală orașul Carei, eliberat de sub ocupație străină la 25 octombrie 1944.
Pe traseul galben, cel mai lung, ștafeta a plecat în 13 octombrie din Tulcea, a ajuns în noaptea de joi spre vineri în București, iar sâmbătă, 17 octombrie, voluntarii au poposit la Comarnic.
Au fost însoțiți pe raza orașului de elevi de gimnaziu de la Liceul "Simion Stolnicu", care, impresionați de gestul voluntarilor Invictus, au participat și ei la maraton, în alergare sau cu bicicleta, până la Monumentul Eroilor din centrul orașului.
Aici au fost întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale, care le-au oferit voluntarilor diplome de onoare menite să le răsplătească, într-o mică măsură, efortul supraomenesc pe care îl depun anual, în semn de respect pentru veteranii României.
Doi mici voluntari din localitatea noastră au fluturat cu mândrie tricolorul românesc, dându-ne motive să răsuflăm ușurați: patriotismul nu s-a stins, ci trăiește viu în inimi de copii bine educați.
După momentul de reculegere și repaus binemeritat de la monumentul eroilor, purtătorii ștafetei Invictus și-au reluat deplasarea către Brașov.
Ghidați de motto-ul "Alergăm mii de kilometri pentru Eroii de ieri și de azi ai neamului nostru!", voluntarii au sfidat frigul, ploaia torențială, oboseala, durerea, traficul din jur și au mers până la capăt, finalizând cu succes misiunea încredințată. Așa se face că, în final, ziua de 17 Octombrie 2020 a fost incununata de ONOARE, RESPECT, DEVOTAMENT, DRAGOSTE și multă AMBIȚIE.
Voluntarii Invictus, civili și militari, din Ploiești, au reușit să-și îndeplinească obiectivele, iar la Brașov au predat ștafeta galbenă comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", spre a fi înmânată voluntarilor Invictus din Brașov, care au preluat misiunea!
Cele trei trasee se vor reuni pe 25 Octombrie 2020, la "Monumentul Ostașului Român" din Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.


Alina Bunghez


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677