FOTO Pentru al treilea an consecutiv, Ștafeta Veteranilor Invictus România s-a oprit la Comarnic pentru a aduce un omagiu veteranilor

19 Oct 2020 16:08
Într-o capricioasă zi de 17 Octombrie, voluntarii Invictus România au acordat din nou Comarnicului privilegiul de a fi un punct de reper pe traseul parcurs în cadrul Ștafetei Veteranilor 2020.
Și anul acesta, voluntarii grupului „Invictus România” participă la ediția a VII-a a Ştafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie.
La ștafetă participă alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.
Acţiunea presupune purtarea unei ştafete, reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor, prin alergare pe trei trasee însumând peste 1.000 de kilometri, toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.
Pe traseul galben, cel mai lung, ștafeta a plecat în 13 octombrie din Tulcea, a ajuns în noaptea de joi spre vineri în București, iar sâmbătă, 17 octombrie, voluntarii au poposit la Comarnic.
Au fost însoțiți pe raza orașului de elevi de gimnaziu de la Liceul „Simion Stolnicu”, care, impresionați de gestul voluntarilor Invictus, au participat și ei la maraton, în alergare sau cu bicicleta, până la Monumentul Eroilor din centrul orașului.
Aici au fost întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale, care le-au oferit voluntarilor diplome de onoare menite să le răsplătească, într-o mică măsură, efortul supraomenesc pe care îl depun anual, în semn de respect pentru veteranii României.
Doi mici voluntari din localitatea noastră au fluturat cu mândrie tricolorul românesc, dându-ne motive să răsuflăm ușurați: patriotismul nu s-a stins, ci trăiește viu în inimi de copii bine educați.
După momentul de reculegere și repaus binemeritat de la monumentul eroilor, purtătorii ștafetei Invictus și-au reluat deplasarea către Brașov.
Ghidați de motto-ul “Alergăm mii de kilometri pentru Eroii de ieri și de azi ai neamului nostru!”, voluntarii au sfidat frigul, ploaia torențială, oboseala, durerea, traficul din jur și au mers până la capăt, finalizând cu succes misiunea încredințată. Așa se face că, în final, ziua de 17 Octombrie 2020 a fost incununata de ONOARE, RESPECT, DEVOTAMENT, DRAGOSTE și multă AMBIȚIE.
Voluntarii Invictus, civili și militari, din Ploiești, au reușit să-și îndeplinească obiectivele, iar la Brașov au predat ștafeta galbenă comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, spre a fi înmânată voluntarilor Invictus din Brașov, care au preluat misiunea!
Cele trei trasee se vor reuni pe 25 Octombrie 2020, la „Monumentul Ostaşului Român” din Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.


Alina Bunghez


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8703 -0.0029
USD Dolarul SUA 4.0980 -0.0033
GBP Lira sterlina 5.4738 -0.0082
CHF Francul elvetian 4.4902 -0.0168
XAU Gramul de aur 239.0541 -7.0572