FOTO Pentru al treilea an consecutiv, Ștafeta Veteranilor Invictus România s-a oprit la Comarnic pentru a aduce un omagiu veteranilor

19 Oct 2020 16:08
Într-o capricioasă zi de 17 Octombrie, voluntarii Invictus România au acordat din nou Comarnicului privilegiul de a fi un punct de reper pe traseul parcurs în cadrul Ștafetei Veteranilor 2020.
Și anul acesta, voluntarii grupului "Invictus România" participă la ediția a VII-a a Ștafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie.
La ștafetă participă alergători din viața civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum și militari răniți în teatrele de operații.
Acțiunea presupune purtarea unei ștafete, reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor, prin alergare pe trei trasee însumând peste 1.000 de kilometri, toate având ca destinație finală orașul Carei, eliberat de sub ocupație străină la 25 octombrie 1944.
Pe traseul galben, cel mai lung, ștafeta a plecat în 13 octombrie din Tulcea, a ajuns în noaptea de joi spre vineri în București, iar sâmbătă, 17 octombrie, voluntarii au poposit la Comarnic.
Au fost însoțiți pe raza orașului de elevi de gimnaziu de la Liceul "Simion Stolnicu", care, impresionați de gestul voluntarilor Invictus, au participat și ei la maraton, în alergare sau cu bicicleta, până la Monumentul Eroilor din centrul orașului.
Aici au fost întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale, care le-au oferit voluntarilor diplome de onoare menite să le răsplătească, într-o mică măsură, efortul supraomenesc pe care îl depun anual, în semn de respect pentru veteranii României.
Doi mici voluntari din localitatea noastră au fluturat cu mândrie tricolorul românesc, dându-ne motive să răsuflăm ușurați: patriotismul nu s-a stins, ci trăiește viu în inimi de copii bine educați.
După momentul de reculegere și repaus binemeritat de la monumentul eroilor, purtătorii ștafetei Invictus și-au reluat deplasarea către Brașov.
Ghidați de motto-ul "Alergăm mii de kilometri pentru Eroii de ieri și de azi ai neamului nostru!", voluntarii au sfidat frigul, ploaia torențială, oboseala, durerea, traficul din jur și au mers până la capăt, finalizând cu succes misiunea încredințată. Așa se face că, în final, ziua de 17 Octombrie 2020 a fost incununata de ONOARE, RESPECT, DEVOTAMENT, DRAGOSTE și multă AMBIȚIE.
Voluntarii Invictus, civili și militari, din Ploiești, au reușit să-și îndeplinească obiectivele, iar la Brașov au predat ștafeta galbenă comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", spre a fi înmânată voluntarilor Invictus din Brașov, care au preluat misiunea!
Cele trei trasee se vor reuni pe 25 Octombrie 2020, la "Monumentul Ostașului Român" din Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.


Alina Bunghez


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9268 0.0012
USD Dolarul SUA 4.0326 -0.0201
GBP Lira sterlina 5.7268 0.0133
CHF Francul elvetian 4.4926 -0.0059
XAU Gramul de aur 242.2201 1.3219