FOTO: S-a deschis Targul Mestesugurilor Traditionale, la Ploiesti

16 Oct 2020 14:40
Târgul Meșteșugurilor Tradiționale, ajuns la ediția a IV -a, s-a deschis astazi în spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești. Vorbim despre un eveniment organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova. Potrivit CJ PH, timp de trei zile, meșterii prezenți la târg, în spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești, pot fi văzuți la lucru prin demonstrații de meșteșug: olărit, țesut, cusut-brodat, pielărie-confecționarea opincilor, cioplit și sculptură în lemn, prelucrare ceară, pictură pe sticlă, colaje din paie, pictură naivă pe pânză, încondeiere ouă. Vă așteptăm să îi descoperiți pe acești păstrători ai tradițiilor populare, reprezentativi pentru județul Prahova, dar și pentru județele Suceava, Brașov, Galați, Cluj, Neamț, Vâlcea, Dâmbovița și Buzău, să le admirați sau să le cumpărați creațiile veritabile.
Sâmbătă și duminică începând cu orele 17.00, atmosfera târgului va fi animată de scurte momente artistice susținute de Fanfara "Prahova", Ansamblul Folcloric "Perinița" și elevi ai Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.
Evenimentul se desfasoar in perioada 16 " 18 octombrie 2020, între orele 9.00 " 20.00, cu respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

📸Facebook Consiliul Judetean Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari! Nu stiam ca exista așa ceva in comună. Respect domnule Marian Stan pe care va stiu de ,, domnul invatator " si domnule Ioan Sorin Petre
Sincere felicitări domnului PRIMAR si a echipei sale!!!
L-am întâlnit și eu azi, și nu amenința pe nimeni, era destul de pașnic. Mi-a făcut impresia ca se joaca. Nu făcea obiectul unui anunț la 112
Baiatul era sarac si lucra pentru Catalin Marin zis Lupu.Avea o familie numeroasa si trebuia sa isi intretina fratii
Mi-am petrecut copilăria pe Str Badea Cartan din Câmpina. Acest nume îmi amintește de lucruri minunate pe care nu le voi m-ai trăi niciodată! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acest înaintaș al românilor!
Curs valutar
EUR Euro 4.9481 0.0008
USD Dolarul SUA 4.2275 0.0276
GBP Lira sterlina 5.7761 -0.0119
CHF Francul elvetian 4.5341 0.0032
XAU Gramul de aur 239.0731 0.4705