FOTO: S-a deschis Targul Mestesugurilor Traditionale, la Ploiesti

16 Oct 2020 14:40
Târgul Meșteșugurilor Tradiționale, ajuns la ediția a IV -a, s-a deschis astazi în spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești. Vorbim despre un eveniment organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. Potrivit CJ PH, timp de trei zile, meșterii prezenți la târg, în spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești, pot fi văzuți la lucru prin demonstrații de meșteșug: olărit, țesut, cusut-brodat, pielărie-confecționarea opincilor, cioplit și sculptură în lemn, prelucrare ceară, pictură pe sticlă, colaje din paie, pictură naivă pe pânză, încondeiere ouă. Vă așteptăm să îi descoperiți pe acești păstrători ai tradițiilor populare, reprezentativi pentru județul Prahova, dar și pentru județele Suceava, Brașov, Galați, Cluj, Neamț, Vâlcea, Dâmbovița și Buzău, să le admirați sau să le cumpărați creațiile veritabile.
Sâmbătă și duminică începând cu orele 17.00, atmosfera târgului va fi animată de scurte momente artistice susținute de Fanfara „Prahova”, Ansamblul Folcloric „Perinița” și elevi ai Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.
Evenimentul se desfasoar in perioada 16 – 18 octombrie 2020, între orele 9.00 – 20.00, cu respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

📸Facebook Consiliul Judetean Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237