FOTO: Un turist prahovean accidentat in Muntii Bucegi, salvat de jandarmii montani, salvamontiștii și polițiștii damboviteni. A fost transportat cu targa 700 de m prin munți!

06 Jun 2020 18:22
Un apel telefonic la 112 a anuntat astazi ca un barbat accidentat in masivul montan Bucegi are nevoie de ajutor. În urma apelulu respectiv, jandarmii de la Postul Montan Peștera, salvamontiștii și polițistul de la Postul pentru Platoul Padina au intervenit în Munții Bucegi pentru salvara persoanei accidentate. Conform Insoectoratului de Jandarmi Dâmbovița, bărbatul, un prahovean, în vârstă de 65 de ani, se afla într-o drumeţie împreună cu soția pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă). La un moment dat, din cauza neatenției a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng și era în stare de șoc. Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanță de aproximativ 700 m cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate, anunta IJJ DB.
Autoritatile le atrag atentia turistilor aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi că pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Sursa foto: IJJ DB

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8423 0.0005
USD Dolarul SUA 4.2788 -0.0105
GBP Lira sterlina 5.3932 -0.0160
CHF Francul elvetian 4.5427 -0.0128
XAU Gramul de aur 248.9131 -0.2015