FOTO/O bucățică din Paris, în față la Tour Eiffel, poartă numele Reginei Maria. Promenada Regina Maria a României», inaugurată

16 Oct 2019 11:59
Ieri, a fost inaugurarată oficială «Promenada Regina Maria a României», situată pe malul Senei, aflată în inima Parisului, în fața Turnului Eiffel.
Este vorba despre o alee.
În plus, în cadrul evenimentului, a fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței.
" Autoritățile de Stat franceze au fost reprezentate de dna Catherine Vieu-Charier, vice-primar al Orașului Paris, dl René-François Bernard, vice-primar al Arondismentului 7 al orașului Paris, dl Andre Chassaigne, membru al Adunării Naționale a Franței și de diplomați ai Ministerului de Externe francez. Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier. Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și de consilierul de Stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea ES dlui Președinte al României. La finalul solemnității, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei s-a adresat participanților. Au luat parte ES dl Adrian Cioroianu, ambasadorul român la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța, membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care dl Frederic Mitterrand și dl Stephane Bern", anunta Familia Regala a Romaniei.
"Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept „Mama răniților” și „Regina Întregitoare”", este si mesajul Ambasadei României în Franța.
foto Familia Regala a Romaniei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Buna seara! Este suficienta doar completarea formularului de la scoala sau se mai face inca o inscriere?Deja am completat unul!Seara minunata!
Mulțumim mult pentru susținere!
O initiativa f buna si utila. Am accesat si pagina de facebook Semn de Exclamare. Foarte binevenita!
In cele din urma concertul a avut doi dirijori.Unul cu numele pe afis, altul in fapt.Unul s-a imbolnavit subit( pentru a cata oara?) sub greutatea partiturilor, altul a salvat spectacolul. Unul ramane cu o colectie de afise, altul in inima instrumentistilor si a publicului.
Unde si si cum putem sa ne inscriem in acest proiect?
Curs valutar
EUR Euro 4.7667 -0.0002
USD Dolarul SUA 4.3224 -0.0119
GBP Lira sterlina 5.5647 -0.0093
CHF Francul elvetian 4.3685 -0.0147
XAU Gramul de aur 203.6272 -0.9779