FOTO/VIDEO: Un nou protest impotriva separatoarelor de sens de pe DN1 a avut loc astazi. Vezi aici ce solutii au gasit autoritatile!

14 Feb 2020 21:39
Localnicii din comuna Puchenii Mari s-au mobilizat din nou astăzi pentru a protesta împotriva separatoarele de sens de pe DN1 care obligă să ocolească kilometri întregi pentru a ajunge acasă. Ca și săptămâna trecută, oamenii s-au adunat la o trecere de pietoni pentru a traversa continuu, blocând astfel traficul. Cum acțiunea fost anunțată pe retelele de socializare, la locul protestului au fost prezenți și polițiști care au dirijat circulația și nu le-au permis oamenilor să traverseze drumul național non-stop. Printre oameni s-a aflat și primarul comunei Puchenii Mari, Constantin Negoi, care alături de primarul comunei Gorgota, Ionuț Dumitru, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai CNAIR pentru a găsi soluții.

“Trebuie facute niste proiecte pentru amenajarea celor doua interesctii de la primarie si de la blocuri, plus o trecere de pietoni, iar la Potigrafu doua sensuri giratorii”, ne-a spus Constantin Negoi, primarul Comunei Puchenii Mari

Inainte de protest, primarul din Pucheni a facut mai multe clarificari si pe pagina sa oficiala de facebook:
“La sediul Primăriei Puchenii Mari am purtat discuții privind necesitatea amenajării de intersecții cu bandă de încadrare pentru efectuarea virajului la stânga, de sensuri giratorii acolo unde lățimea drumului național 1 o permite și de amenajare a unor treceri de pietoni.

Discuția purtată în Primărie a fost continuată cu o deplasare în teren acolo unde atât noi, cetățenii din Puchenii Mari cât și cei din comuna Gorgota, solicităm punctual rezolvarea problemei cu care ne confruntăm, separatoarele de sens amplasate în zone în care se putea efectua virajul la stânga.

Pentru comunitatea noastră pe care cu mândrie o reprezint, soluția acceptată de principiu a fost ca în zona blocurilor din Miroslăvești să fie mutată pasarela pietonală și amenajată intersecția cu bandă de încadrare pentru efectuarea în siguranță a virajului la stânga iar pentru zona Primărie să fie de asemenea amenajată intersecția cu bandă de încadrare.

Din cele 2 treceri de pietoni pe care le-am solicitat se pare că nu se va realiza decât una, cea din Puchenii Mari, zona dispensarului către Primărie.

În prima ședință de Consiliu Local se vor aproba sumele necesare pentru întocmirea documentațiilor tehnice și a studiilor necesare astfel încât CNAIR să fundamenteze o soluție tehnică și totodată să stabilească alături de noi ce cotă de participare financiară vom avea fiecare pentru punerea în siguranță a circulației pe D.N.1 în zona comunei noastre”, a scris Constantin Negoi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8286 -0.0002
USD Dolarul SUA 4.4674 0.0511
GBP Lira sterlina 5.4858 -0.0108
CHF Francul elvetian 4.5775 0.0093
XAU Gramul de aur 231.4961 5.6446