FOTO/VIDEO: Un nou protest impotriva separatoarelor de sens de pe DN1 a avut loc astazi. Vezi aici ce solutii au gasit autoritatile!

14 Feb 2020 21:39
Localnicii din comuna Puchenii Mari s-au mobilizat din nou astăzi pentru a protesta împotriva separatoarele de sens de pe DN1 care obligă să ocolească kilometri întregi pentru a ajunge acasă. Ca și săptămâna trecută, oamenii s-au adunat la o trecere de pietoni pentru a traversa continuu, blocând astfel traficul. Cum acțiunea fost anunțată pe retelele de socializare, la locul protestului au fost prezenți și polițiști care au dirijat circulația și nu le-au permis oamenilor să traverseze drumul național non-stop. Printre oameni s-a aflat și primarul comunei Puchenii Mari, Constantin Negoi, care alături de primarul comunei Gorgota, Ionuț Dumitru, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai CNAIR pentru a găsi soluții.

“Trebuie facute niste proiecte pentru amenajarea celor doua interesctii de la primarie si de la blocuri, plus o trecere de pietoni, iar la Potigrafu doua sensuri giratorii”, ne-a spus Constantin Negoi, primarul Comunei Puchenii Mari

Inainte de protest, primarul din Pucheni a facut mai multe clarificari si pe pagina sa oficiala de facebook:
“La sediul Primăriei Puchenii Mari am purtat discuții privind necesitatea amenajării de intersecții cu bandă de încadrare pentru efectuarea virajului la stânga, de sensuri giratorii acolo unde lățimea drumului național 1 o permite și de amenajare a unor treceri de pietoni.

Discuția purtată în Primărie a fost continuată cu o deplasare în teren acolo unde atât noi, cetățenii din Puchenii Mari cât și cei din comuna Gorgota, solicităm punctual rezolvarea problemei cu care ne confruntăm, separatoarele de sens amplasate în zone în care se putea efectua virajul la stânga.

Pentru comunitatea noastră pe care cu mândrie o reprezint, soluția acceptată de principiu a fost ca în zona blocurilor din Miroslăvești să fie mutată pasarela pietonală și amenajată intersecția cu bandă de încadrare pentru efectuarea în siguranță a virajului la stânga iar pentru zona Primărie să fie de asemenea amenajată intersecția cu bandă de încadrare.

Din cele 2 treceri de pietoni pe care le-am solicitat se pare că nu se va realiza decât una, cea din Puchenii Mari, zona dispensarului către Primărie.

În prima ședință de Consiliu Local se vor aproba sumele necesare pentru întocmirea documentațiilor tehnice și a studiilor necesare astfel încât CNAIR să fundamenteze o soluție tehnică și totodată să stabilească alături de noi ce cotă de participare financiară vom avea fiecare pentru punerea în siguranță a circulației pe D.N.1 în zona comunei noastre”, a scris Constantin Negoi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Ok Dar cand dai traseu dupa 4 5 luni pe banii mei astept cand am dreptul sa dau de 15 ori cu un dosar ...ori acu abia daca dai de 2 ori traseu cu un dosar
https://youtu.be/sRwoexMXbvE
https://youtu.be/sRwoexMXbvE videoclip
Mai bine le scoateti voucherele si asa le da pe munca de la privat Si ati nenorocit turismu cu ele .. Toti ciobanii si samantarii ..taranii au ajuns la hotel de 4 stele sa faca ciorba in camera si figuri pe burta goala .. Hoteluri unde venea lume buna nu saracii pe gratis
Merita mult mai mult decat o mașină dar sa.speram ca este un început
Curs valutar
EUR Euro 4.7800 0.0052
USD Dolarul SUA 4.4131 0.0105
GBP Lira sterlina 5.7511 0.0142
CHF Francul elvetian 4.4986 0.0142
XAU Gramul de aur 225.2035 1.4877