GORGOTA: Se va extinde rețeaua de canalizare, iar școala de la Potigrafu va fi modernizată, prin PNDL

28 Jul 2017 11:53
GORGOTA: Se va extinde rețeaua de canalizare, iar școala de la Potigrafu va fi modernizată, prin PNDL
Primăria Gorgota a reușit să obțină aproximativ 14 milioane și jumătate de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma a fost alocată pentru derularea a două proiecte importate pentru comunitate.
Primul proiect se referă la "Extinderea rețelei de canalizare în comuna Gorgota" și beneficiază de 6.585.771 lei. Este vorba despre circa 12 kilometri de canalizare împărțiți în satele Potigrafu, Gorgota, Poienarii Apostoli și Crivina. Reprezentanții primăriei intenționează să deruleze lucrarea anul viitor. Până atunci se vor face demersurile necesare pentru atribuirea contractului.
Cel de-al doilea proiect pentru care Gorgota a primit finanțare prin PNDL se numește "Modernizare, extindere și dotare Școala Gimnazială sat Potigrafu". Investiția se ridică la 7.855.785 lei și presupune schimbarea totală a clădirii în care funcționează unitatea de învățământ. Pe lângă faptul că va fi modernizat, imobilul va avea încă un etaj, clase noi și o sală de sport de care elevii au nevoie. Toate aceste schimbări sunt necesare pentru ca toți elevii să învețe doar dimineața, într-un singur schimb. Această lucrare se va derula tot anul viitor.
PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
În acest sens, Programul Naţional de Dezvoltare Locală stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea echilibrată a ţării, fiind structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176