HIPODROMUL PLOIEŞTI: SPEEDY NOBEL A CÂŞTIGAT DERBY-UL DE TRAP AL ROMÂNIEI!

23 Oct 2018 23:44
Tribunele Hipodromului Ploieşti au fost neîncăpătoare, duminica, 7 octombrir, când peste 2500 de spectatori au ţinut să asiste de Reuniunea în care a avut loc cea mai importantă cursă hipică a anului, Derby-ul de Trap al României. A fost un eveniment amplu, cu nu mai puţin de opt curse în program – 6 de trap, una de ponei şi alta de galop -, dar şi cu două momente de dresaj care au ridicat publicul în picioare, Filimon Iordache şi Miron Bococi făcând spectacol alături de caii lor, impecabil antrenaţi pentru astfel de demonstraţii ecvestre.
Main event-ul zilei, Derby-ul de Trap al României, a fost a 5-a cursă din program şi s-a desfăşurat conform aşteptărilor: cei doi favoriţi, armăsarul Speedy Nobel şi iapa Răsfăţata s-au luptat pentru titlul de cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani şi, la fel ca în „Premiul de Încercare”, din urmă cu două săptămâni, calul aparţinând Hergheliei Nan şi avându-l în sulky pe Gheorghe Vasile, s-a desprins pe ultima linie dreaptă şi s-a impus destul de clar, cu un avans de câţiva metri.
Câştigătorul a intrat în posesia premiului de 3240 lei, a unei superbe cupe şi a obişnuitei coroane destinată calului, în cadrul unei festivităţi de premiere oficiată de viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, şi de directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu.
Celelalte momente care au impresionat au fost demonstraţiile de dresaj prezentate de doi profesionişti din generaţii diferite, Filimon Iordache, respectiv Miron Bococi, ambii extrem de talentaţi.
Filimon Iordache, un cascador cu prezenţe în peste 100 de filme româneşti şi internaţionale, colaborator al cunoscuţilor Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Ştefan Bănică, Amza Pelea, Gheorghe Dinică, Jean Claude van Damme sau Steven Seagal, dar şi câştigător al multor premii la Festivaluri de Circ din toată lumea, a reuşit, împreună cu caii săi, Sheik şi Nero, să arate că simbioza dintre om şi cal poate fi dusă până aproape de înţelegerea perfectă.
La rândul lui, Miron Bococi, un român din Sighetul Marmaţiei stabilit în Spania de 15 ani, a prezentat spectacolul cu care a impresionat în ultimii ani în toată lumea şi îi poartă numele: „Miron Bococi’s Free Style Horse Show”. Caii lui, Feeling, Bruce şi Talisman, au dansat, s-au rostogolit la comandă, s-au ridicat pe două picioare şi i-au respectat cuminţi fiecare „pretenţie”, show-ul de circa 20 de minute fiind urmărit cu sufletul la gură de publicul spectator!

Altfel, cursele care au stabilit cei mai buni trăpaşi autohtoni în vârstă de 2 şi 3 ani au fost câştigate de armăsarul Jan VF, respectiv de iapa Detoxicated, iar în celelalte curse de trap ale zilei s-au impus Ops (Premiul Orient), Zenobia K (Premiul Orologiu) şi Suni (Premiul Perjar). Cursa poneilor a fost câştigată de Calypso, iar în întrecerea de galop s-a impus armăsarul Batignolles.
Spectatorii prezenţi pe hipodrom au avut parte de multe alte surprize din partea organizatorilor: fanfara Consiliului Judeţean Prahova a cântat în pauzele dintre curse, partenerii de la Morgan Motor Company au venit cu patru maşini de epocă pe care publicul le-a putut admira pe peluza din faţa tribunei oficiale, zona de street food a fost din nou generoasă cu toate gusturile, iar copii s-au putut distra în voie la locul de joacă special amenajat.
Următoarea Reuniune hipică oficială va avea loc peste două săptămâni, pe 21 octombrie, atunci când se va ţine Premiul de Consolare, cursă semiclasică rezervată cailor de 4 ani participanţi în Derby, cu excepţia câştigătorului, Speedy Nobel.

Sursa: csmploiesti.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Condoleante mamico nu sunt cuvinte pentru alinarea acestei dureri.Din pacate sunt in toata tara astfel de evenimente si poate cineva se sesizeaza.va multumim pt impartasirea durerii si suntem alaturi de dvs.
Eu am fost socata cand am aflat ca cel mic nu a supravietuit,ma aflam in spital cu copilasul meu pe data de10 ,dupa ce marti noaptea la ora 1 a inceput sa vomite in jet si a vomitat de 7 ori pana dimineata la 6,am crezut ca a mancat ceva seara dar cand am vazut internati inca 5 copii de la el de la gradinita si de la grupa lui mi-am dat seama ca ceva se intampla(nu se stie nici azi cauza care a dus la aceste stari de voma,urmate de febra).Este regretabil si fara cuvinte ce s-a intamplat dar eu cred ca dr.Serban trebuia sa-l interneze si sa-l tina sub control nu sa-i administreze injectie si sa va lase acasa.Dumnezeu sa va dea putere!
Condoleante ! 😢
Condoleante parintilor pentru îngerasul de Alex....o mare durere... Propun ca la facultatea de medicina sa nu mai fie admis nici un CONCURENT fara sa fi absolvit cu minim nota 8 Liceul Sanitar si cu doi ani de practica într un spital....altfel vom avea mereu mai multe probleme de acest fel...
Dragii mei este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte!!! Dumnezeu să vă întărească sa va de-a putere să mergeți mai departe!! Și fetița mea a avut meningita la vârsta de 2 ani!! Mulțumesc Lui Dumnezeu că acum este bine și a trecut cu bine!! Eu sunt din Ploiesti și ce vreau sa va spun este că în acea perioadă a venit o mămică cu copilul din Sinaia care era diagnosticat aici la Ploiesti cu meningită la Sinaia nici nu era suspect macar de așa ceva !! Îl trata de plămâni și a adus copilul in coma In Ploiesti!! Dragii mei acești medici nu ar trebui sa existe!! Fetița mea a dormit 4 zile și 4 nopți iar acești medici de la Ploiesti de la spitalul de boli infecțioase Movila Vulpii mi-a salvat-o!! A făcut 3 puncții in șirea spinării ...era de o durere groaznica ..nu putea să își mai controleze mâini ,picioare ...stătea trează 1 secunda din 12 ore!! În acea secunda in care deschidea ochii mă punea să o întorc după o parte pe cealaltă pentru că nu putea să își mai controleze nimic!! Capul nu mai funcționa și nu mai putea sa controleze corpul!!! Acum este gimnasta de performanță are 10 ani și datorită medicilor de la Ploiesti fata mea este în viața!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.6670 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0662 0.0105
GBP Lira sterlina 5.2812 -0.0043
CHF Francul elvetian 4.0897 0.0238
XAU Gramul de aur 161.4068 1.9704