HIPODROMUL PLOIEŞTI: SPEEDY NOBEL A CÂŞTIGAT DERBY-UL DE TRAP AL ROMÂNIEI!

08 Oct 2018 10:49
Tribunele Hipodromului Ploieşti au fost neîncăpătoare, duminica, 7 octombrir, când peste 2500 de spectatori au ţinut să asiste de Reuniunea în care a avut loc cea mai importantă cursă hipică a anului, Derby-ul de Trap al României. A fost un eveniment amplu, cu nu mai puţin de opt curse în program – 6 de trap, una de ponei şi alta de galop -, dar şi cu două momente de dresaj care au ridicat publicul în picioare, Filimon Iordache şi Miron Bococi făcând spectacol alături de caii lor, impecabil antrenaţi pentru astfel de demonstraţii ecvestre.
Main event-ul zilei, Derby-ul de Trap al României, a fost a 5-a cursă din program şi s-a desfăşurat conform aşteptărilor: cei doi favoriţi, armăsarul Speedy Nobel şi iapa Răsfăţata s-au luptat pentru titlul de cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani şi, la fel ca în „Premiul de Încercare”, din urmă cu două săptămâni, calul aparţinând Hergheliei Nan şi avându-l în sulky pe Gheorghe Vasile, s-a desprins pe ultima linie dreaptă şi s-a impus destul de clar, cu un avans de câţiva metri.
Câştigătorul a intrat în posesia premiului de 3240 lei, a unei superbe cupe şi a obişnuitei coroane destinată calului, în cadrul unei festivităţi de premiere oficiată de viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, şi de directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu.
Celelalte momente care au impresionat au fost demonstraţiile de dresaj prezentate de doi profesionişti din generaţii diferite, Filimon Iordache, respectiv Miron Bococi, ambii extrem de talentaţi.
Filimon Iordache, un cascador cu prezenţe în peste 100 de filme româneşti şi internaţionale, colaborator al cunoscuţilor Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Ştefan Bănică, Amza Pelea, Gheorghe Dinică, Jean Claude van Damme sau Steven Seagal, dar şi câştigător al multor premii la Festivaluri de Circ din toată lumea, a reuşit, împreună cu caii săi, Sheik şi Nero, să arate că simbioza dintre om şi cal poate fi dusă până aproape de înţelegerea perfectă.
La rândul lui, Miron Bococi, un român din Sighetul Marmaţiei stabilit în Spania de 15 ani, a prezentat spectacolul cu care a impresionat în ultimii ani în toată lumea şi îi poartă numele: „Miron Bococi’s Free Style Horse Show”. Caii lui, Feeling, Bruce şi Talisman, au dansat, s-au rostogolit la comandă, s-au ridicat pe două picioare şi i-au respectat cuminţi fiecare „pretenţie”, show-ul de circa 20 de minute fiind urmărit cu sufletul la gură de publicul spectator!

Altfel, cursele care au stabilit cei mai buni trăpaşi autohtoni în vârstă de 2 şi 3 ani au fost câştigate de armăsarul Jan VF, respectiv de iapa Detoxicated, iar în celelalte curse de trap ale zilei s-au impus Ops (Premiul Orient), Zenobia K (Premiul Orologiu) şi Suni (Premiul Perjar). Cursa poneilor a fost câştigată de Calypso, iar în întrecerea de galop s-a impus armăsarul Batignolles.
Spectatorii prezenţi pe hipodrom au avut parte de multe alte surprize din partea organizatorilor: fanfara Consiliului Judeţean Prahova a cântat în pauzele dintre curse, partenerii de la Morgan Motor Company au venit cu patru maşini de epocă pe care publicul le-a putut admira pe peluza din faţa tribunei oficiale, zona de street food a fost din nou generoasă cu toate gusturile, iar copii s-au putut distra în voie la locul de joacă special amenajat.
Următoarea Reuniune hipică oficială va avea loc peste două săptămâni, pe 21 octombrie, atunci când se va ţine Premiul de Consolare, cursă semiclasică rezervată cailor de 4 ani participanţi în Derby, cu excepţia câştigătorului, Speedy Nobel.

Sursa: csmploiesti.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Asa e cand la mijloc originile sunt nesanatoase.De vina sunt si copilele astea care vor feti frumosi si golani pe deasupra
40 lei adult si 30 lei copil, dar daca printati afisul copilul nu plateste
Pret bilet?
Dacă eram acolo, amândoi și ăla care a dat foc și ăla care a filmat, numai erau în viață. Le băgăm crengi de copac in fund, le puneam benzină, îi legam de copac și le dădeam foc, să ardă în chinuri
La pediatrie ati fost ???? Au avut noroc mare daca nu au trecut si pe acolo.acum 1 an am fost internată la pediatrie cu fetita mea care a fost bonlavioara si am plecat de acolo mai rau de cât am intrat ,pur si simplu nu ii intereseaza nu se uita la tine strigam după asistente ca fetița mea vomitat într-una si o durea burtica veneau după o jumătate de oră și imi spuneau că nu are ca sai faca sa astept ca o sai treaca daca nu-i trece ii face un calmat am stat asa 4 zile in spital cu un copil de 1 an jumate . În a 4 zi l-am sunat pe soț și i-am spus sa vina sa ne ia ca nu se mai poate sta in situatia asta .m-am dus la doamna doctor si i-am spus sami faca ieșirea din spital ca eu plec la alt spital cu copilul ca aici este din ce in ce mai rau iar dansa imi spune " nu inteleg de ce vreti sa plecati ca analizele au ieșit foarte bune " cum puii meu sunt bune daca copilul este foarte rau .si cu o zi in urma imi spunea dna doctor ca trebuie sai facem iar analize ca nu au ieșit deci pana la urma au ieșit sau nu au ieșit, asta este in continuare o dilemă. Am plecat cu copilul la alt spital dintr-o localitate apropiată iau facut analize la copil într-o oră au ieșit analizele foarte proaste medici de la spitalul asta au fost foarte speriați de cum au ieșit analizele mau intrebat ce iau facut la sinaia pentru ca copilul asta este distrus, la sinaia iau băgat doar perfuzii glucoza atat .după două zile fetita mea si-a revenit si am plecat acasa .Asa ca nu mai laudati spitalele din sinaia ca personalul lasa de dorit se uita la tine pur si simplu si iti spun lasa ca o sa treaca
Curs valutar
EUR Euro 4.7612 0.0011
USD Dolarul SUA 4.2560 -0.0195
GBP Lira sterlina 5.3976 -0.0058
CHF Francul elvetian 4.2429 0.0066
XAU Gramul de aur 175.4191 0.0061