Hotii din masini, sub control judiciar dupa ce au inapoiat 60.000 de lei, contravaloarea prejudiciului

09 Nov 2018 13:48
Hotii din masini, sub control judiciar dupa ce au inapoiat 60.000 de lei, contravaloarea prejudiciului
In urma perchezițiilor din data de 7 noiembrie la indivizi banuiti a fi hoti din masini, cele 4 persoane reținute au fost plasate sub control judiciar 60 de zile, obligația de a nu părăsi țara și interdicția de a intra în județul Prahova.
Politistii nu au mai prezentat banuitii instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, întrucât și-au exprimat dorința de a înapoia in totalitate contravaloarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională. Aceasta soluție este facilitată de faptul că legislația prevede posibilitatea împăcării părților la infracțiunile pentru care sunt cercetați, respectiv furt și furt calificat
Surse judiciare au precizat ca toti cei patru sunt recidiviști. A doua zi, rudele au venit cu 60.000 de lei (contravaloarea prejudiciului). Urmează să încheie înțelegerea notariala cu victimele și să prezinte documentele la politie.
Pe 7 noiembrie, polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova, au facut, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat. Descinderile au avut loc în municipiul Urziceni și în comuna Alexeni, din județul Ialomița.
În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada 13.04 " 29.10.2018, persoanele în cauză ar fi săvârșit 10 furturi din autovehicule în comuna Valea Călugărească și în localități învecinate acesteia, din județul Prahova.
Aceștia ar fi vizat în special autovehicule aparținând unor societăți comerciale, ai căror conducători auto opreau la sediile a diferiți parteneri, pentru a efectua operațiuni comerciale (livrări de produse, plăți etc), moment în care sustrăgeau bani sau bunuri (telefoane mobile, laptopuri, portofele, genti etc) lăsate de aceștia în habitaclu.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 56.000 de lei.

foto cu caracter ilustrativ: Ziarul de Valcea

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677