Icoană din secolul XVIII, în valoare de 5000 de euro, recuperată de polițiști

26 Aug 2017 13:50
Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural național. Aceasta ar fi fost sustrasă dintr-o locuință din București.

La data de 16 august a.c., polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn,din secolul XVIII, care poartă numele de ,,Sinaxa Sfinților Arhangheli".

Pe obiectul de cult, cu dimensiunea de 42,5 x 51 cm., sunt reprezentate două registre verticale cu câte șase apostoli și cinci registre orizontale cu praznice împărătești și sfinți.

Valoarea de catalog a icoanei este de aproximativ 5.000 de euro.

Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național, ar fi fost sustras dintr-o locuință din municipiul București.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Sursa: comunicat IGPR

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677