Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești

15 Jun 2017 10:24
Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vernisează vineri, 16 iunie 2017, la ora 14.00 expoziţia “Armonii de toamnă mureșeană”. Aceasta cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.
Tabăra Internaţională de Creatie (pictura) ,,Armonii de toamnă mureșeană’’ a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş și cu sprijinul Primariei Târgu-Mureş în perioada 05-12 octombrie 2016
În Tabără participa artişti de prestigiu ai penelului din ţară şi străinătate: Marilena Măntescu (Bucureşti), Lia Popescu ( Timisoara), Corneliu Drăgan Târgovişte (Târgovişte), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (Bucureşti), Mihai Marin Cârstea (Bucureşti), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighişoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureş) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureş), Krisztina Balazs (Târgu-Mureş)
La finalul taberei, proiectul propune ca Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România – ALZIAR să realizeze o expoziție de tablouri reprezentând imagini din municipiul Târgu Mureș (clădiri vechi, străzi, monumente, surprinderea atmosferei orașului, peisaje).
Expoziția a fost vernisată prima oară la Târgu-Mureș, după care a devenit o expoziție itinerantă prin țară, găzduită de instituții ale membrilor fondatori ALZIAR și a colaboratorilor săi (muzee, galerii de artă, instituții publice de cultură, institute profesionale).

Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania <A.L.Z.I.A.R.>
a fost creata la data de 15 iunie 2004 la inițiativa Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, a Asociatiei Naționale Franceze a Orașelor și Ținuturilor de Artă și Istorie și a Orașelor cu Zone Protejate împreună cu municipiile Alba Iulia și Târgoviște.
Este o organizație non-guvernamentală apolitică cu scop nelucrativ. Asociația numără astăzi 40 de membri, provenind din consiliile județene, orașe și comune istorice. Principalul scop al organizațtiei este conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului prin punerea în practică a unor mijloace și actiuni specifice.

sursa foto: http://ziarulfaclia.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8582 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.0972 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.3220 -0.0225
CHF Francul elvetian 4.5132 -0.0096
XAU Gramul de aur 257.4245 0.2725