Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești

15 Jun 2017 10:24
Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vernisează vineri, 16 iunie 2017, la ora 14.00 expoziţia “Armonii de toamnă mureșeană”. Aceasta cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.
Tabăra Internaţională de Creatie (pictura) ,,Armonii de toamnă mureșeană’’ a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş și cu sprijinul Primariei Târgu-Mureş în perioada 05-12 octombrie 2016
În Tabără participa artişti de prestigiu ai penelului din ţară şi străinătate: Marilena Măntescu (Bucureşti), Lia Popescu ( Timisoara), Corneliu Drăgan Târgovişte (Târgovişte), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (Bucureşti), Mihai Marin Cârstea (Bucureşti), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighişoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureş) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureş), Krisztina Balazs (Târgu-Mureş)
La finalul taberei, proiectul propune ca Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România – ALZIAR să realizeze o expoziție de tablouri reprezentând imagini din municipiul Târgu Mureș (clădiri vechi, străzi, monumente, surprinderea atmosferei orașului, peisaje).
Expoziția a fost vernisată prima oară la Târgu-Mureș, după care a devenit o expoziție itinerantă prin țară, găzduită de instituții ale membrilor fondatori ALZIAR și a colaboratorilor săi (muzee, galerii de artă, instituții publice de cultură, institute profesionale).

Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania <A.L.Z.I.A.R.>
a fost creata la data de 15 iunie 2004 la inițiativa Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, a Asociatiei Naționale Franceze a Orașelor și Ținuturilor de Artă și Istorie și a Orașelor cu Zone Protejate împreună cu municipiile Alba Iulia și Târgoviște.
Este o organizație non-guvernamentală apolitică cu scop nelucrativ. Asociația numără astăzi 40 de membri, provenind din consiliile județene, orașe și comune istorice. Principalul scop al organizațtiei este conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului prin punerea în practică a unor mijloace și actiuni specifice.

sursa foto: http://ziarulfaclia.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8721 -0.0014
USD Dolarul SUA 4.0434 -0.0441
GBP Lira sterlina 5.3981 -0.0490
CHF Francul elvetian 4.4931 -0.0150
XAU Gramul de aur 237.9394 0.2818