Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești

15 Jun 2017 10:24
Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vernisează vineri, 16 iunie 2017, la ora 14.00 expoziţia “Armonii de toamnă mureșeană”. Aceasta cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.
Tabăra Internaţională de Creatie (pictura) ,,Armonii de toamnă mureșeană’’ a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş și cu sprijinul Primariei Târgu-Mureş în perioada 05-12 octombrie 2016
În Tabără participa artişti de prestigiu ai penelului din ţară şi străinătate: Marilena Măntescu (Bucureşti), Lia Popescu ( Timisoara), Corneliu Drăgan Târgovişte (Târgovişte), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (Bucureşti), Mihai Marin Cârstea (Bucureşti), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighişoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureş) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureş), Krisztina Balazs (Târgu-Mureş)
La finalul taberei, proiectul propune ca Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România – ALZIAR să realizeze o expoziție de tablouri reprezentând imagini din municipiul Târgu Mureș (clădiri vechi, străzi, monumente, surprinderea atmosferei orașului, peisaje).
Expoziția a fost vernisată prima oară la Târgu-Mureș, după care a devenit o expoziție itinerantă prin țară, găzduită de instituții ale membrilor fondatori ALZIAR și a colaboratorilor săi (muzee, galerii de artă, instituții publice de cultură, institute profesionale).

Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania <A.L.Z.I.A.R.>
a fost creata la data de 15 iunie 2004 la inițiativa Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, a Asociatiei Naționale Franceze a Orașelor și Ținuturilor de Artă și Istorie și a Orașelor cu Zone Protejate împreună cu municipiile Alba Iulia și Târgoviște.
Este o organizație non-guvernamentală apolitică cu scop nelucrativ. Asociația numără astăzi 40 de membri, provenind din consiliile județene, orașe și comune istorice. Principalul scop al organizațtiei este conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului prin punerea în practică a unor mijloace și actiuni specifice.

sursa foto: http://ziarulfaclia.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8397 0.0032
USD Dolarul SUA 4.2964 0.0121
GBP Lira sterlina 5.3548 -0.0003
CHF Francul elvetian 4.5479 0.0012
XAU Gramul de aur 245.3126 0.7072