Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești

15 Jun 2017 10:24
Imaginile din Târgu Mureș surprinse de pictori în expoziția “Armonii de toamnă mureșeană” vor fi prezentate de vineri și la Ploiești
Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vernisează vineri, 16 iunie 2017, la ora 14.00 expoziţia “Armonii de toamnă mureșeană”. Aceasta cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.
Tabăra Internaţională de Creatie (pictura) ,,Armonii de toamnă mureșeană’’ a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş și cu sprijinul Primariei Târgu-Mureş în perioada 05-12 octombrie 2016
În Tabără participa artişti de prestigiu ai penelului din ţară şi străinătate: Marilena Măntescu (Bucureşti), Lia Popescu ( Timisoara), Corneliu Drăgan Târgovişte (Târgovişte), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (Bucureşti), Mihai Marin Cârstea (Bucureşti), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighişoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureş) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureş), Krisztina Balazs (Târgu-Mureş)
La finalul taberei, proiectul propune ca Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România – ALZIAR să realizeze o expoziție de tablouri reprezentând imagini din municipiul Târgu Mureș (clădiri vechi, străzi, monumente, surprinderea atmosferei orașului, peisaje).
Expoziția a fost vernisată prima oară la Târgu-Mureș, după care a devenit o expoziție itinerantă prin țară, găzduită de instituții ale membrilor fondatori ALZIAR și a colaboratorilor săi (muzee, galerii de artă, instituții publice de cultură, institute profesionale).

Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania <A.L.Z.I.A.R.>
a fost creata la data de 15 iunie 2004 la inițiativa Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, a Asociatiei Naționale Franceze a Orașelor și Ținuturilor de Artă și Istorie și a Orașelor cu Zone Protejate împreună cu municipiile Alba Iulia și Târgoviște.
Este o organizație non-guvernamentală apolitică cu scop nelucrativ. Asociația numără astăzi 40 de membri, provenind din consiliile județene, orașe și comune istorice. Principalul scop al organizațtiei este conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului prin punerea în practică a unor mijloace și actiuni specifice.

sursa foto: http://ziarulfaclia.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8246 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.4133 0.0150
GBP Lira sterlina 5.4549 0.0319
CHF Francul elvetian 4.5646 0.0039
XAU Gramul de aur 226.3166 -1.0103