Importante sume de bani, bijuterii, și înscrisuri, gasite de politistii prahoveni

21 Dec 2017 15:17
Importante sume de bani, bijuterii, și înscrisuri, gasite de politistii prahoveni
Polițiștii Prahoveni au destructurat o grupare infracțională specializată în înșelăciuni prin metoda ,,accidentul”. Marti, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au fost sesizați privind comiterea unor înșelăciuni prin metoda ”accidentul”.

În aceeași zi, la scurt timp, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, despre care existau suspiciuni că ar avea legătură cu comiterea acestor infracțiuni.

Astfel, în autoturism au fost depistați ca pasageri doi tineri în vârstă de 16, respectiv 19 ani, ambii din județul Constanța. În urma controlului efectuat, în portbagaj, a fost găsită o geantă, în care se aflau mai multe plicuri cu bani (52.850 lei, 774 euro și 4.900 euro), bijuterii, precum și înscrisuri.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul inspectoratului, unde s-a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi bănuiți – reținuți a doua zi - pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, respectiv complicitate la aceeași infracțiune în formă continuată.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, ieri s-a dispus extinderea urmăririi penale față de un alt tânăr de 20 de ani, din comuna Peștera, județul Constanța, tot pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată; o adolescentă de 17 ani - în calitate de instigator al infracțiunii de înșelăciune; precum și față de un ploieștean de 44 de ani, cu privire la săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

Având în vedere investigațiile întreprinse, până în prezent s-a stabilit că, în perioada 02-19.12.2017, tinerii depistați în autoturism, împreună cu alte persoane, prin declinarea de calități mincinoase, ar fi indus în eroare nouă părți vătămate (doi bărbați și șapte femei), de la care ar fi ridicat sumele de 90.000 lei și 12.000 euro.

Motivul înșelăciunilor comise ar fi fost acela că rude ale acestora ar fi suferit accidente rutiere, motiv pentru care aveau nevoie urgentă de diferite sume de bani. În cursul zilei de ieri, s-a dispus reținerea și a celorlalți trei bănuiți pentru o perioadă de 24 de ore.

Pe numele a 2 persoane, din cele 5 reținute, au fost emise mandate de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale în vederea probării activității infracționale a acestei grupări.


foto: Obiectiv Vocea Brailei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218