Impresii după primele zile de cursuri în sistem hibrid în școlile din România, din punctul de vedere al unei profesoare din Ploiești: “Scapă cine poate...”

17 Sep 2020 09:55
Impresii după primele zile de cursuri în sistem hibrid în școlile din România, din punctul de vedere al unei profesoare din Ploiești: “Scapă cine poate...”
Începutul anului școlar 2020-2021 este unul atipic. Atât profesorii, cât și elevii și părinții sunt puși în fața unor situații necunoscute, în care trebuie să se descurce, prin mijloacele permise, astfel încât copiii să aibă parte de educație. O profesoară a Colegiului Național “Nichita Stănescu” din Ploiești a tras deja câteva conculzii pertinente cu privire la comportamentul tuturor celor implicați în procesul de învățământ și la modul de desfășurare a orelor în situația actuală:

“Impresii după prima zi de cursuri în sistem hibrid în școlile din România:
1. Elevii de acasă sunt dornici de colaborare, dar refuză să intre cu video și se aud zgomotele de fundal, care perturbă ora de curs (unii se cred chiar în grupul de prieteni și înjură ca la ușa cortului).
2. Cei din clasă sunt storși (mască, vizieră, panouri de plexiglas - total ineficiente, ba chiar periculoase, în special pentru cei mici -, lipsă de socializare, pauze doar pentru schimbatul profesorului de la clasă, căldură insuportabilă chiar și înainte de masurile impuse etc.).
3. Profesorii se străduiesc să facă față (scris la tablă, postat în chat, share la materiale, desemnare teme pe platformă, gestionat masca și vizieră, pauze lipsă etc.).
4. Platformele nu funcționează mereu la cote optime, căci internetul face figuri (prea mulți utilizatori, insuficientă bandă etc.).
5. Directorii fac eforturi, dar nu prea au cum să rezolve problemele decât prin apelul la legislație (insuficientă, cu lipsă reală de autonomie etc.), deci cu sabia lui Damocles deasupra capului.
5. Părinții urmăresc de acasă procesul și contabilizează (a se citi "vânează" ) tot felul de acțiuni ale profesorilor, le postează pe grupul lor pentru a se plânge de calitatea actului educațional ( probabil în prezența copilului care va prelua atitudinea). Cei mai vehemenți postează pe rețelele de socializare impresii diverse, preluate/ distribuite apoi masiv, căci lucrurile negative chiar merită împărtășite. 😔 Dar au grijă să se înghesuie la poarta școlii la intrarea/ieșirea celor mici, atitudine preluată și de cei mai mari, care se îmbrățișează, se sărută, stau grămadă în parcuri până la ore târzii, mijloace de transport etc. În același timp, reclamă lipsa de măsuri în interiorul școlilor și pericolul la care le sunt expuși copiii, îi trimit la școală chiar dacă au avut/au contact direct cu persoane infectate cu noul tip de coronavirus.
6. Școlile își numără victimele deja, iar unele (norocoase?! 🤔) își închid porțile și trec pe scenariul "roșu).
7. Societatea arată cu degetul spre dascăli, făcând abstracție de faptul că NIMENI nu a pregătit eficient și organizat corpul profesoral pentru ceea ce experientăm acum. Da, sunt câțiva dintre noi, workaholici de fel 😁, care au stat toată vara la webinarii, live-uri de prin Moldova, platforme etc., conștienți de faptul că lucrurile nu vor mai fi NICIODATĂ ca înainte de 10 martie 2020.
Concluzie: scapă care apucă... 😔”, a scris pe contul sau de facebook profesoara Corina Barbu.

Foto ilustrativ: https://www.eschoolnews.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000