In al doilea mandat, Klaus Iohannis isi propune sa realizeze "Romania normala", prin profesionalizarea administratiei publice, continuarea luptei anticoruptie, simplificarea si clarificarea legislatiei

23 Oct 2019 15:46
In al doilea mandat, Klaus Iohannis isi propune sa realizeze "Romania normala", prin profesionalizarea administratiei publice, continuarea luptei anticoruptie, simplificarea si clarificarea legislatiei
Comunicat de presa PNL: România normală înseamnă continuarea luptei anti-corupție
În primul mandat la Cotroceni Klaus Iohannis a pus fundația României normale blocând încercările PSD de a anula independența justiției și de a scoate țara noastră de pe traiectoria euro-atlantică. În al doilea mandat, Klaus Iohannis își propune să realizeze "România normală", prin profesionalizarea administrației publice, continuarea luptei anticorupție, simplificarea și clarificarea legislației.

Klaus Iohannis și-a lansat programul pentru alegerile prezidențiale, intitulat "Împreună pentru România normală". Potrivit documentului, în primul mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis a pus fundația României normale, ducând o bătălie cu PSD pentru apărarea statului de drept. "Am mers la ședințe de guvern, am atacat la Curtea Constituțională, am sesizat Comisia de la Veneția și Avocatul Poporului, am reîntors legi la Parlament spre reexaminare, am explicat public cât de toxice și de nocive sunt modificările inițiate de PSD, am convocat, pe 26 mai 2019, un referendum național pe tema justiției. Bilanțul tuturor acestor acțiuni: amnistia și grațierea " prioritățile zero ale PSD " nu au fost legiferate, OUG 13 nu este în vigoare, codurile penale favorabile infractorilor " obsesia de ani de zile a PSD " nu au fost adoptate", explică președintele Klaus Iohannis.
În al doilea mandat, Klaus Iohannis își propune să continue pe bazele puse deja în primul mandat. Unul dintre obiectivele președintelui Iohannis este reconstruirea încrederii în instituțiile publice. Un amplu proces de audit al instituțiilor din sfera administrației publice este indispensabil pentru reconstrucția credibilității și modernizarea instituțiilor publice. Corpul de audit, o structură interdisciplinară autonomă, formată din specialiști independenți, va coordona întreg procesul de audit, cât și evaluarea politicilor publice. "Există foarte mulți profesioniști în sistemul de stat și ei sunt cei care merită promovați, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure buna funcționare a marilor servicii publice", este angajamentul președintelui Iohannis.


Simplificarea legislației
Un alt capitol al programului de guvernare îl reprezintă Justiția. "Fără compromisuri privind independența justiției și domnia legii", este angajamentul șefului statului. Lupta împotriva corupției trebuie să continue. Susținem independența justiției, promovăm profesionalismul, corectitudinea și integritatea funcției publice, se afirmă în programul președintelui Klaus Iohannis. Revizuirea legilor din domeniul justiției este obligatorie pentru a se elimina intervențiile nocive din ultimii trei ani. Aceste acte normative trebuie să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneția, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.
Pentru ca actul de justiție să fie unul de calitate, profesioniștii direct implicați trebuie să beneficieze de toate condițiile necesare, de la infrastructura instanțelor și parchetelor, a poliției judiciare, până la aspecte care țin de claritatea și de predictibilitatea legislației.
Actuala legislație a României trebuie supusă unui amplu proces de revizuire sub aspectul calității sale, în vederea simplificării și creării unui cadru legislativ predictibil pentru cetățeni, mediul privat, instituții, inclusiv pentru decidenții politici. Calitatea legii, accesibilitatea, precizia și claritatea sa sunt grav afectate atunci când primează cantitatea, cu aproape 14.000 de legi, ordonanțe simple sau de urgență ale Guvernului care au fost adoptate din anii ‘90 până în prezent, fără a aduce în discuție cele peste 32.000 de hotărâri de Guvern sau alte acte de reglementare secundară sau terțiară, cu legi greoaie, care afectează principii fundamentale ale statului de drept. (Articol susținut de PNL!)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677