În curând, la Filipestii de Padure, cei care vor colecta selectiv deseurile vor primi monede virtuale valorificabile

27 Jul 2021 13:37
Conducerea Primăriei Filipestii de Padure a vizitat recent comuna Ciugud din judetul Alba, localitatea cu cel mai mare grad de absorbtie al fondurilor europene. Dupa modelul de aici, reprezentantii Primariei Filipestii de Padure vor să aduca in localitate aparate de colectare selectiva a deseurilor care dau la schimb monede virtuale.

”Continuăm să învățăm de la cei mai buni...
Primăria Ciugud ne-a inspirat și în curând aparatele pentru colectare selectivă cu recompensă, printr-o monedă virtuală valorificabilă, vor ajunge și în Filipeștii de Pădure!
Copiii noștri vor da startul unei vieți curate și responsabile și ne vor învăța să o construim!”,au transmis reprezentantii Primariei Filipestii de Padure.

Comuna Ciugud este prima comunitate din România care și-a lamsat propria monedă virtuală. Aceasta este folosită pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv și reciclează deșeurile.Este vorba despre ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.
Prima astfel de stație a fost montată în curtea Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, fiind personalizată sub forma unui roboțel, care a fost numit „Verzulică – roboțelul reciclator”, iar copiii sunt provocați, până la sfârșitul vacanței de vară, să recicleze cât mai multe ambalaje și să colecteze cât mai multe monede virtuale. La începutul noului an școlar, monedele virtuale colectate vor fi convertite în bani reali, pe care copiii îi vor putea folosi pentru a finanța mici proiecte și activități educaționale sau extrașcolare. scrie digi24.ro

Sursa foto: facebook Primaria Filipestii de Padure

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677