În prag de iarnă, Primăria Sinaia le-a amenajat căsuțe noi păsărilor din parc - FOTO

24 Nov 2017 17:40
Angajații Primăriei Sinaia au montat astăzi în Parcul Dimitrie Ghica din stațiunea montană cuiburi artificiale pentru păsările sălbatice astfel încât acestea să treacă mai ușor peste sezonul rece. Cele 15 adăposturi artificiale și 2 hrănitori vor asigura micuțelor zburătoare atât hrana necesară, mai greu de găsit în timpul iernii, cât și refugiu în fața intemperiilor. De asemenea au fost amplasate și 2 panouri informative de unde vizitatorii parcului pot afla ce specii trăiesc aici. Este vorba despre mierla, vrabia, sticletele, ciocănitoarea, cioara, care sunt cele mai comune, dar și despre unele mai greu de observat precum : câneparul, botgrosul, mugurarul, sau măcăleandrul.
Primăria Sinaia în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română a demarat acest proiect cu scopul de a păstra un număr cât mai mare și variat de păsări, care devin astfel o alternativă la folosirea pesticidelor în timpul sezonului estival când își vor face simțită prezența insectele.

Sursa foto: Primăria Sinaia

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677