În Prahova au fost stinse oficial toate focarele de pestă porcină

15 Nov 2019 11:43
În Prahova au fost stinse oficial toate focarele de pestă porcină
Comunicat de presa DSVSA Ph: Incepand cu data de 14.11.2019 in județul Prahova au fost stinse oficial cele 43 de focare de pestă porcină africană (PPA) confirmate la porcii domestici din gospodariile populatiei in cele 10 comune, fiind ridicate totodata si restrictiile sanitare veterinare privind circulatia suinelor vii din exploatatia comerciala apartinand SC Atlas Investment SRL Gherghita, urmare stingerii focarului de PPA din comuna Olari, ramanad in continuare deschise cele 8 cazuri de pesta porcina africana la mistret, care, conform legislatiei in vigoare pot fi inchise dupa 2 ani de la confirmare.
Dupa stingerea oficiala a focarelor de PPA, in gospodariile in care a fost confirmata boala se vor introduce cate 2 porci santinela pentru a testa eficienta actiunilor de dezinfectie efectuate in gospodarie si prezenta/absenta virusului in aceasta, urmand ca dupa 45 de zile de la introducere sa fie recoltate probe de sange pentru examen serologic in directia PPA.
In data de 15.11.2019, la sediul Institutiei Prefectului, a avut loc sedinta Centrului Local de Combatere a Bolilor Prahova (CLCB), avand pe ordinea de zi urmatoarele subiecte prezentate de DSVSA Prahova:
-informare privind situatia la zi a pestei porcine africane pe teritoriul Romaniei, precum si in judetul Prahova;
-Planul de masuri pentru prevenirea aparitiei de noi focare de pesta porcina africana in judetul Prahova in luna decembrie 2019, privind masurile de prevenire, supraveghere si control ce trebuie efectuate la nivelul judetului Prahova de catre institutiile cu atributii in acest domeniu in vederea descurajarii comertului ilegal de suine vii si produse provenite de la acestea in urma sacrificarii;
Planul de masuri a fost aprobat prin Hotarare in CLCB.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677