În Prahova s-a făcut un plan comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a profesorilor

08 Sep 2017 19:34
În Prahova s-a făcut un plan comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a profesorilor
Astăzi, 8 septembrie 2017, a avut loc, la sediul Instituției Prefectului Județui Prahova, ședința de analiză și aprobare a Planului comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.
Potrivit prevederilor Protocolului de cooperare privind prevenirea și combaterea delicvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, încheiat între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliției Române nr. 32104/10 din 20.02.2013, părțile semnatare trebuie să elaboreze și să implementeze Planul comun de acțiune, cu posibilitatea adaptării acestuia la condițiile specifice existente în plan județean.
Planul comun este elaborat sub coordonarea Instituției Prefectului județului Prahova și va asigura aplicarea unitară, la nivel județean, a activităților ce urmează a fi desfășurate de reprezentanții instituțiilor implicate, în vederea realizării obiectivelor și rezultatelor propuse, a responsabilizării acestora, creând totodată cadrul optim de identificare și rezolvare, în comun, a deficiențelor înregistate în domeniu.
Obiectivele generale ale planului prevăd:
Implementarea și evaluarea în mod unitar, la nivel județean, a prevederilor Planului;
Îmbunătățirea cooperării inter-instituționale la nivel local, în domeniul prevenirii și combaterii delicvenței juvenile în unitățilele de învățământ;
Optimizarea funcționării sistemului-cadru de asigurare a protecției unităților școlare, a siguranței elevilor și a personalului didactic, prin creșterea capacității instituționale de prevenire și combatere a fenomenului violenței în școli;
Optimizarea climatului de siguranță în mediul școlar.
La ședință, desfășurată sub conducerea domnului Emil Drăgănescu – Subprefectului Județului Prahova, au participat doamna Ludmila Sfârloagă – Vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, domnul colonel Liviu Coman – Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu”, locotenent colonel Mihai Drăgan - Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino”, profesor Oprea-Nicolae Angelescu – Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean, comisar șef de poliție Ginel Preda – Inspectoratul Județean de Poliție, colonel Aurelian Costache - Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895