Inca cinci unitati de invatamant din Prahova trec in scenariul "rosu", dupa ce profesori din cadrul acestora au fost depistati cu coronavirus

21 Sep 2020 18:25
Inca cinci unitati de invatamant din Prahova trec in scenariul "rosu", dupa ce profesori din cadrul acestora au fost depistati cu coronavirus
Prefectura Prahova: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit luni, 21 septembrie, în ședință extraordinară, organizată în sistem audioconferință, în care a decis schimbarea scenariilor de lucru pentru o serie de școli din județ. Prin Hotărârea nr.49/21.09.2020 au fost dispuse umătoarele:

- începând din 21.09.2020, activitățile didactice se vor desfășura prin prezența zilnică
a elevilor în unitatea de învățământ Școala "Angels" Păulești, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție (Scenariul 1). Această unitate a funcționat, de la începerea anului școlar și până în prezent, în Scenariul 2.

- Pentru Grădinița Popești (structură a Școlii Gimnaziale Negoiești, comuna
Brazi); Școala Pietriceaua (structură a Școlii Gimnaziale "Matei Basarab", comuna Brebu); clasa cu predare simultană (clasa pregătitoare + clasa a IV-a) din cadrul Școlii Gimnaziale nr.3 (structură a Școlii Gimnaziale "Al.I.Cuza") Câmpina; clasa pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Bălțești; Școala Gimnazială în modalitatea "Constantin Stere" Bucov se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate "față în față" și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online), la propunerea consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020. Măsura se impune ca urmare a depistării în toate cele cinci unități de învățământ a cadre didactice infectate cu noul coronavirus.
În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituțiilor de învățământ menționate vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:
a) curățenia și aerisirea claselor/sălilor;
b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor instituției de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul instituției de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.

Hotărârea nr. 49/21.09.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Hotărârea CJSU nr 49/18.09.2020 va putea fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.​

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677