Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare

22 Jul 2019 12:18
Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare
Potrivit Prefecturii Prahova, cele trei suspiciuni din data de 18-19.07.2019 ale unor noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova, au fost confirmate prin buletine de analiză și de IDSA București in data de 20.07.2019.
Acestea sunt plasate astfel: 2 în comuna Poienarii Burchii - sat Pioresti, 1 in comuna Gorgota-sat Fânari.
" În acest moment au fost confirmate în total 26 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți. La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, s-a finalizat evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate în ședința Centrului Local de Combatare a Bolilor Prahova, în zona (pe străzile) în care au fost confirmate focarele de boală, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi. În funcție de analiza de risc efectuată, în situația în care mai sunt confirmate cazuri de PPA, se va extinde zona de evaluare și ucidere preventivă", arată sursa citată.
Autoritatile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protecție/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677