Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare

22 Jul 2019 12:18
Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare
Potrivit Prefecturii Prahova, cele trei suspiciuni din data de 18-19.07.2019 ale unor noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova, au fost confirmate prin buletine de analiză și de IDSA București in data de 20.07.2019.
Acestea sunt plasate astfel: 2 în comuna Poienarii Burchii - sat Pioresti, 1 in comuna Gorgota-sat Fânari.
" În acest moment au fost confirmate în total 26 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți. La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, s-a finalizat evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate în ședința Centrului Local de Combatare a Bolilor Prahova, în zona (pe străzile) în care au fost confirmate focarele de boală, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi. În funcție de analiza de risc efectuată, în situația în care mai sunt confirmate cazuri de PPA, se va extinde zona de evaluare și ucidere preventivă", arată sursa citată.
Autoritatile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protecție/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7786 -0.0005
USD Dolarul SUA 4.2746 -0.0185
GBP Lira sterlina 5.7198 0.0543
CHF Francul elvetian 4.3448 -0.0255
XAU Gramul de aur 202.1797 -1.3948