Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare

22 Jul 2019 12:18
Încă trei focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova/ În total sunt 26 de focare
Potrivit Prefecturii Prahova, cele trei suspiciuni din data de 18-19.07.2019 ale unor noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova, au fost confirmate prin buletine de analiză și de IDSA București in data de 20.07.2019.
Acestea sunt plasate astfel: 2 în comuna Poienarii Burchii - sat Pioresti, 1 in comuna Gorgota-sat Fânari.
" În acest moment au fost confirmate în total 26 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți. La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, s-a finalizat evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate în ședința Centrului Local de Combatare a Bolilor Prahova, în zona (pe străzile) în care au fost confirmate focarele de boală, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi. În funcție de analiza de risc efectuată, în situația în care mai sunt confirmate cazuri de PPA, se va extinde zona de evaluare și ucidere preventivă", arată sursa citată.
Autoritatile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protecție/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
SI....ce sa intimplat timp de doi ani ?
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
Curs valutar
EUR Euro 4.7274 0.0058
USD Dolarul SUA 4.2656 0.0418
GBP Lira sterlina 5.1830 0.0797
CHF Francul elvetian 4.3506 0.0151
XAU Gramul de aur 207.0308 3.2134