INCHISOAREA DOFTANA, O RUINA! GALERIE FOTO

09 Feb 2015 16:29
Ajunsa o ruina, Inchisoarea Doftana ar putea renaste! Edilii localitatii Telega spun ca un ajutor pentru reabilitarea Bastilei romanesti ar putea veni chiar de la Klaus Iohannis. Autoritatile cred ca muzeul comunist ar putea functiona in aceasta puscarie unde au stat dupa gratii Gheorghe Gheorghiu Dej si Nicolae Ceausescu.
Inchisoarea Doftana este degradata aproape in totalitate. Acoperisul s-a prabusit, iar temnitele de odinioara sunt distruse. De altfel, Bastilia romaneasca a fost de multe ori praduita de hotii de fier vechi si nu numai. * Multe case din zona cred ca au fost facut cu material furat din inchisoare*, este de parere Constantin Stere, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Prahova
Din inchisoare, comuniștii au transformat-o în muzeu și loc de pelerinaj. A fost un timp inchisa, iar dupa aceea, uitata de autoritati, a ajuns o ruina. Desi promisiuni, de-a lungul timpului, au tot fost.
Acum doi ani, o firma din Brasov vroia sa cumpere cu aproximativ 500.000 de euro inchisoarea ca sa faca aici un spital cu tratamente naturiste. Afacerea a picat insa iar acum speranta edililor este indreptata spre Cotroceni.
*Poate presedintele Romaniei va face aici muzeul comunistilor, pentru ca aceasta inchisoare este unica in lume* ne-a declarat Ilie Gheorghe, primarul din Telega
Specilistii insa nu sustin aceasta teorie. * Nu este o idee buna. Ea a fost in primul rand inchisoare de drept comun, Ar fi bine sa fie vanduta, chiar si cu un euro, cu conditia sa fie reabilitata* a adaugat Constantin StereClădirea închisorii a fost dată în folosință în anul 1895 și până în anii 1960 au fost încarcerati deținuții politici alături de cei de drept comun. Zona H a fost făcută pentru tortură, și aici erau incarcerați cei mai periculoși dintre toți deținuții. De la Penitenciarul Doftana nu a reușit să fugă nimeni, niciodată.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677