INEDIT. Ce semnificatie are stema comunei Rifov. Scutul contine spice de aur, o sonda si o acvila

15 Jan 2018 14:03
INEDIT. Ce semnificatie are stema comunei Rifov. Scutul contine spice de aur, o sonda si o acvila
Potrivit autoriatilor, stema comunei Rîfov se compune dintr-un scut triunghiular, de culoare albastra. Acesta are marginile rotunjite, iar in partea dreaptă se află o acvilă bicefală de argint, ieșind cu privirea spre dreapta.
În partea stângă, se află un snop de spice de grâu de aur, iar în cartierul inferior se află o sondă de argint, pe terasă verde, din care țâșnește un jet de țiței. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Ce semnificația au aceste elemente?
Acvila bicefală face parte din blazonul familiei Cantacuzino.
Snopul de grâu semnifică una din ocupațiile de bază ale locuitorilor, agricultura.
Sonda simbolizează amplasarea în zonă, de către Simion Mehedințeanu, a primei rafinării din țară, în anul 1857.
Coroana murală de argint cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9259 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0492 -0.0308
GBP Lira sterlina 5.7056 0.0286
CHF Francul elvetian 4.4955 0.0014
XAU Gramul de aur 239.1391 0.3671