INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza

23 Jun 2017 17:41
INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza
Pe 24 Iunie 2017 - dată ce marchează nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoarea de Sânziene și ZIUA Universală a IEI-sărbătorim portul național și tradițiile strămoșești.
Mâine, între orele 10 și 14, Centrul de informare si promovare turistica Breaza, vă invită să umblati in lada de zestre, să vă îmbrăcați în costumele populare autentice și să veniti Centrul de Informare turistică Breaza pentru a spune povestea fiecărui costum.

" Bucuria pe care o ai atunci când îmbraci un costum popular vechi, autentic, tradițional , te face să te simți protejat , asemenea unei armuri sufletești. Vom căuta împreună să aflăm poveștile fiecărui costum în parte și să găsim adevărurile dintr-o lume care astăzi e destul de departe de sufletul nostru modern. Purtați în această zi de sărbătoare ii cusute cu simboluri solare cusute cu fir roșu , cum ar fi vestita „roată” de Breaza, care vorbește despre căldura soarelui , dătătoare de viață și generatoare de belșug dar și despre ciclul vieții. Purtați cununi și cingători făcute din flori cu miros de Rai: Sânzienele. Vă apără de dureri și vă fac drăgăstoase. Cingătorile sunt purtate peste zi, iar seara sunt puse la uscat pentru leacuri și cosmetice. Cununile se pun pe casă, fiecare membru al familiei are cununa lui", îndeamnă organizatorii
În plus, va fi și o expoziție de goblenuri cusute cu drag de bunici, dar si de tinere fete care iubesc acestă artă.

foto: Centrul de informare si promovare turistica Breaza

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8408 0.0002
USD Dolarul SUA 4.2716 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.4099 0.0329
CHF Francul elvetian 4.5537 -0.0054
XAU Gramul de aur 249.0787 0.2149