INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza

23 Jun 2017 17:41
INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza
Pe 24 Iunie 2017 - dată ce marchează nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoarea de Sânziene și ZIUA Universală a IEI-sărbătorim portul național și tradițiile strămoșești.
Mâine, între orele 10 și 14, Centrul de informare si promovare turistica Breaza, vă invită să umblati in lada de zestre, să vă îmbrăcați în costumele populare autentice și să veniti Centrul de Informare turistică Breaza pentru a spune povestea fiecărui costum.

" Bucuria pe care o ai atunci când îmbraci un costum popular vechi, autentic, tradițional , te face să te simți protejat , asemenea unei armuri sufletești. Vom căuta împreună să aflăm poveștile fiecărui costum în parte și să găsim adevărurile dintr-o lume care astăzi e destul de departe de sufletul nostru modern. Purtați în această zi de sărbătoare ii cusute cu simboluri solare cusute cu fir roșu , cum ar fi vestita „roată” de Breaza, care vorbește despre căldura soarelui , dătătoare de viață și generatoare de belșug dar și despre ciclul vieții. Purtați cununi și cingători făcute din flori cu miros de Rai: Sânzienele. Vă apără de dureri și vă fac drăgăstoase. Cingătorile sunt purtate peste zi, iar seara sunt puse la uscat pentru leacuri și cosmetice. Cununile se pun pe casă, fiecare membru al familiei are cununa lui", îndeamnă organizatorii
În plus, va fi și o expoziție de goblenuri cusute cu drag de bunici, dar si de tinere fete care iubesc acestă artă.

foto: Centrul de informare si promovare turistica Breaza

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8314 0.0034
USD Dolarul SUA 4.4445 -0.0226
GBP Lira sterlina 5.4595 -0.0331
CHF Francul elvetian 4.5663 -0.0033
XAU Gramul de aur 236.0954 1.3388