INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza

23 Jun 2017 17:41
INEDIT: Poveștile costumului popular românesc, la Breaza
Pe 24 Iunie 2017 - dată ce marchează nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoarea de Sânziene și ZIUA Universală a IEI-sărbătorim portul național și tradițiile strămoșești.
Mâine, între orele 10 și 14, Centrul de informare si promovare turistica Breaza, vă invită să umblati in lada de zestre, să vă îmbrăcați în costumele populare autentice și să veniti Centrul de Informare turistică Breaza pentru a spune povestea fiecărui costum.

" Bucuria pe care o ai atunci când îmbraci un costum popular vechi, autentic, tradițional , te face să te simți protejat , asemenea unei armuri sufletești. Vom căuta împreună să aflăm poveștile fiecărui costum în parte și să găsim adevărurile dintr-o lume care astăzi e destul de departe de sufletul nostru modern. Purtați în această zi de sărbătoare ii cusute cu simboluri solare cusute cu fir roșu , cum ar fi vestita "roată" de Breaza, care vorbește despre căldura soarelui , dătătoare de viață și generatoare de belșug dar și despre ciclul vieții. Purtați cununi și cingători făcute din flori cu miros de Rai: Sânzienele. Vă apără de dureri și vă fac drăgăstoase. Cingătorile sunt purtate peste zi, iar seara sunt puse la uscat pentru leacuri și cosmetice. Cununile se pun pe casă, fiecare membru al familiei are cununa lui", îndeamnă organizatorii
În plus, va fi și o expoziție de goblenuri cusute cu drag de bunici, dar si de tinere fete care iubesc acestă artă.

foto: Centrul de informare si promovare turistica Breaza

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677