Informare de presă privind ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova din 23 octombrie 2020/Modificări în scenariul mai multor școli

23 Oct 2020 15:30
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit astăzi, 23 octombrie 2020, în ședință extraordinară, organizată în sistem audioconferință, pentru a supune dezbaterii și aprobării Hotărârea nr.65/23.10.2020 pentru modificarea scenariilor de lucru pentru mai multe unități de învățământ, situații generate fie de creșterea/scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2, raportată la mia de locuitori, fie de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și/sau personal didactic și auxiliar, și Hotărârea nr. 66/23.10.2020 privind aprobarea unor noi măsuri pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
Prin Hotărârea nr. 65/23.10.2020 au fost dispuse următoarele:
Urmare a avizului Direcției de Sănătate Publică Prahova, pentru Școala gimnazială "Mitropolit Pimen Georgescu" din comuna Provița de Sus, cls I, s-a dispus trecerea la Scenariul 1 (desfășurarea activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție).
Urmare a avizului Direcției de Sănătate Publică Prahova, pentru 6 unități de învățământ preuniversitar din județul, s-a dispus trecerea la Scenariul 2 (desfășurarea activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, și revenirea parțială - prin rotație de 1-2 săptămâni - a elevilor din celelalte clase, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție).
Cele 6 unități de învățământ preuniversitar pentru care s-a dispus trecerea la Scenariul 3 sunt:
Nr. crt. Denumire unitate școlară Scenariu
1. Școala Gimnazială "Nestor Urechia" Bușteni, cls a VIII-a Scenariu 2
2. Școala Gimnazială "Inv. Radu Ion", sat Vadu-Parului-structura Școala Gimnazială "Dimitrie Sfetescu ", comuna Albești-Paleologu Scenariu 2
3. Școala Gimnazială " I.A. Bassarabescu", Ploiești Scenariu 2
4. Școala Gimnazială " H.M. Berthelot", Ploiești, cls. II-a B Scenariu 2
5. Școala Gimnazială Vadu Parului - Grădinița Cioceni, comuna Albești-Paleologu Scenariu 2
6 Liceul Tehnologic Energetic "Elie Radu", Ploiești Scenariul 2

Pentru alte 20 de unități de învățământ preuniversitar din județul Prahova s-a dispus suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea "față în față" și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online), la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile.
(2) În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituțiilor de învățământ vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:
a) curățenia și aerisirea claselor/sălilor;
b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor instituției de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul instituției de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.
Unitățile de învățământ preuniversitar pentru care s-a dispus trecerea la Scenariul 3 sunt:
Nr. crt. Denumire unitate școlară Scenariu
1. Grădinița cu program normal nr. 1 Vălenii de Munte Scenariu 3
2. Școala Gimnazială Cioranii de Sus, com Ciorani , cls. V-VIII Scenariu 3
3. Liceul Tehnologic Cioranii de Jos, com Ciorani, cls. V-XII Scenariu 3
4. Liceul Teoretic "Gr. Tocilescu" Mizil, cls. A XII-a A Scenariu 3
5. Colegiul National "Al.I.Cuza" Ploiești Scenariu 3
6. Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Ploiești-cls a IX-a A Scenariu 3
7. Școala Gimnazială " Toma Caragiu" Ploiești Scenariu 3
8. Școala Gimnazială. Com Secăria, cls a VII-a Scenariu 3
9. Liceul Tehnologic Agromontan "Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte Scenariu 3
10. Școala Gimnazială. "Sf Vineri" Ploiești, cls a II-a B Scenariu 3
11. Colegiul Național "Militar D. Cantemir" Breaza Scenariu 3
12. Colegiul Național "I.L.Caragiale", municipiul Ploiești, cls. 0-IV Scenariu 3
13. Gradinița cu PN (2 grupe), sat Brazi-structura a Școlii Gimnaziale , comuna Brazi Scenariu 3
14. Liceul Tehnologic "Toma Socolescu", municipiul Ploiești Scenariu 3
15. Liceul "Carol ", orașul Plopeni Scenariu 3
16. Școala Gimnazială, sat Catina-structuri ale Școlii Gimnaziale, comuna Florești Scenariu 3
17. Colegiul "M. Cantacuzino" Sinaia Scenariu 3
18. Liceul Tehnologic "C. Cantacuzino", Baicoi, cls a-IX-a C Scenariu 3
19. Școala Gimnazială "T. Savulescu", Izvoarele "cls. A IV-a Scenariu 3
Prin Hotărârea nr. 66/23.10.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, față de rata de incidență cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, pe localități, pentru acele localități în care incidența cumulată este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, respectiv: Gorgota (2,26), Sinaia (2,22), Balta Doamnei (2,16), Tinosu (2,12), Bărcănești (2,10), Vălenii de Munte (1,96), Bușteni (1,89), Cocorăștii Colț (1,71), Drăgănești (1,69), Cornu (1,66), Ariceștii Rahtivani (1,56), Boldești-Scăeni (1,54), dispune:
- Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale enumerate vor informa persoanele fizice/persoanele juridice/autoritățile care au locuința/sediul social/punct de lucru în aceste unități administrativ-teritoriale cu privire la obligația respectării măsurilor prevăzute de H.G. nr. 856/2020.
- Aplicarea în mod corespunzător a prevederilor Hotărării C.J.S.U. Prahova nr. 62/16.10.2020 care nu sunt contrare Hotărârii nr. 66/23.10.2020.
Măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori, care vor trebui aplicate și respectate, sunt:
1. purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Administratorii/Proprietarii spațiilor publice deschise afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;
2. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
3. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
4. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
5. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00;
6. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00;
7. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Instituția Prefectului " Județul Prahova
23 octombrie 2020

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677