INFORMARE VIZARE CARNET RENTĂ VIAGERĂ AGRICOLĂ

21 Feb 2020 11:36
INFORMARE VIZARE CARNET RENTĂ VIAGERĂ AGRICOLĂ
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Prahova vă aduce la cunoștință că, în perioada 01 martie " 31 august 2020 inclusiv, rentierii au posibilitatea de a viza carnetul de rentier agricol pentru acordarea rentei viagere agricole aferente anului 2019, conform prevederilor Ordinului privind modificarea și completarea Odinului ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale și al ministrului finanțelor publice nr. 1.272/ 26.503/ 2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor titlului XI ,,Renta viageră agricolă’’ din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, coroborate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Ordinul nr. 33/2011 privind modificarea și completarea Odinului ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale și al ministrului finanțelor publice nr. 1.272/26.503/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor titlului XI ,,Renta viageră agricolă’’ din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente.
Vizarea se va face la oricare Centru județean A.P.I.A. sau al municipiului București, cel mai apropiat de domiciliul rentierului.
Pentru vizarea carnetului de rentier agricol, rentierii trebuie să se prezinte personal sau prin împuternicit legal (cu procură notarială de reprezentare/ curatelă).
Documentele necesare a fi prezentate în vederea obținerii vizei anuale sunt:
- carnetul de rentier agricol;
- actul de identitate în original;
- document coordonate bancare (opțional);
- contract/ e de arendare existente la dosar;
În cazul în care vizarea carnetului de rentier agricol este solicitată prin mandatar, acesta trebuie să prezinte următoarele documente suplimentare:
- actul de identitate în original și în copie;
- procura specială/ autentificată/ curatelă, în original și în copie.
Vizarea carnetului de rentier este posibilă numai cu îndeplinirea art. 7 din Legea nr. 247/2005 Titlul XI privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, cu modificările și completările ulterioare (Contractele de arendare trebuie să îndeplinească condiția de continuitate pentru întreg anul calendaristic 2019).

Notă:
1. în cazul în care dețineți documente care fac obiectul acordării rentei viageră agricole, prin care se modifică suprafețele arendate, înstrăinate, dobândite în cursul anului 2019, este necesar să depuneți o cerere de reanalizare a dosarului, precum și prezentarea documentelor doveditoare, în original, care vor sta la baza calculării/ recalculării rentei viagere agricole pentru anul 2019.
2. în cazul în care ați depus cerere de reanalizare a dosarului de rentă viageră agricolă, vizarea este posibilă numai după reanalizarea dosarului și operarea datelor în sistemul electronic.
Pentru date suplimentare puteți consulta site-ul oficial al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură www.apia.org.ro. sau telefon Renta viageră Prahova: 0735877506.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677