Inspecţia Muncii va derula, în perioada următoare o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice

09 Dec 2019 09:20
Inspecţia Muncii va derula, în perioada următoare o  campanie naţională  de  verificare  a  legalităţii  modului  în  care  sunt comercializate  articolele pirotehnice
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna noiembrie 2019, acţiuni de
control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora
s-au aplicat amenzi în valoare totală de 720.000 lei.
În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 246 controale, în urma cărora s-au aplicat
amenzi în valoare de 664.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 41 de
persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 580.000 de lei.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 117 de
controale şi s-au aplicat 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 17 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul
acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.
"Inspecţia Muncii va derula, în perioada decembrie 2019–ianuarie 2020, o campanie naţională de verificare a legalităţii modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice. Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată" – Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Foto ilustrativ: argesulonline.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8336 -0.0005
USD Dolarul SUA 4.0757 -0.0219
GBP Lira sterlina 5.3448 -0.0089
CHF Francul elvetian 4.4832 0.0037
XAU Gramul de aur 267.2285 6.9188