Inspecția Muncii va derula, în perioada următoare o campanie națională de verificare a legalității modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice

09 Dec 2019 09:20
Inspecția Muncii va derula, în perioada următoare o  campanie națională  de  verificare  a  legalității  modului  în  care  sunt comercializate  articolele pirotehnice
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat, în luna noiembrie 2019, acțiuni de
control în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în urma cărora
s-au aplicat amenzi în valoare totală de 720.000 lei.
În domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 246 controale, în urma cărora s-au aplicat
amenzi în valoare de 664.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 41 de
persoane care prestau activitate fără contract individual de muncă. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 580.000 de lei.
În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 117 de
controale și s-au aplicat 8 amenzi în valoare de 56.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 17 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul
acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.
"Inspecția Muncii va derula, în perioada decembrie 2019"ianuarie 2020, o campanie națională de verificare a legalității modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice. Această acțiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară și în străinătate, care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale și, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimțite pe o suprafață considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfășurării acestei acțiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deținătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate neconformitățile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancțiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată și completată" " Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Foto ilustrativ: argesulonline.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677