Inspectoratul de Stat în Construcții va intensifica acțiunile de verificare în spitale, școli și grădinițe

19 Sep 2017 16:43
Inspectoratul de Stat în Construcții va intensifica acțiunile de verificare în spitale, școli și grădinițe
Pentru a preveni apariția unor situații precum cele de zilele trecute, ca urmare a fenomenelor meteorologice, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a decis intensificarea, la nivel național, a acțiunilor de verificare a disciplinei în construcții, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, școli, grădinițe).

Astfel, ISC va verifica în permanență calitatea construcțiilor, a conformității materialelor folosite pentru realizarea acestora și a respectării disciplinei în construcții la nivelul întregii țări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancționa, ci, în primul rând, de a remedia deficiențele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranța cetățenilor să nu fie pusă în pericol.

În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcții colaborează cu autoritățile administrațiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităților administrativ-teritoriale administrate și de a supraveghea respectarea disciplinei în construcții de către toți factorii (investitori, diriginți de șantier, proiectanți, verificatori de proiecte, executanți, responsabili tehnici cu execuția, experți tehnici, laboratoare de analize și încercări în construcții, producători de materiale și produse pentru construcții etc.).

Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în țară, ISC, având funcția de sprijin în Comitetul pentru situații de urgență, s-a implicat activ în gestionarea situațiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât și pentru punerea în siguranță a construcțiilor avariate.

Astfel, în județele afectate, ISC a pus la dispoziție toate resursele solicitate până în prezent (24 inspectori și 7 mașini pentru deplasarea în teren) și va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în județele în care au început deja activitățile de evaluare a efectelor calamităților produse (Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara).

foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9250 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1340 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7441 0.0000
CHF Francul elvetian 4.4992 0.0000
XAU Gramul de aur 238.2808 0.0000