INTERVIU EXCLUSIV " Andreea, eleva care a obtinut media 10 la bac, dupa recorectarea lucrarii la romana: "Nu ma asteptam sa iau chiar 10 avand in vedere diferenta de 0.70 de sutimi, dar in interiorul meu simteam ca am facut mai bine de atat

09 Jul 2018 16:14
In urma rezolvarii contestatiilor, o eleva din Prahova a reusit sa obtina media 10 la bacalaureat. Este vorba despre Andreea Mihaila, absolventa a Colegiului National "Ion Luca Caragiale" la profil real - stiinte ale naturii. Initial, ea a fost notata la romana cu 9,30. Am rugat-o pe Andreea sa isi fac o scurta descriere si sa ne raspunda la cateva intrebari: "In general, nu imi place sa ma descriu ca fiind intr-un anumit fel, sunt o persoana careia nu ii plac tiparele si, mai ales, portretele facute de persoana in cauza, dar pot sa spun ca imi place sa caut sa ma dezvolt mereu, sa simt ca fiecare zi construieste ceva pentru viitorul meu. Imi place sa lupt indiferent de situatie si cred ca ambitia si determinarea sunt foarte importante in ceea ce faci.", ne-a spus Andreea.

1. Ce te-a determinat sa faci contestatie la limba si literatura romana?
Cand am vazut rezultatele la Bac pentru prima oara pot spune ca nu m-am bucurat foarte tare chiar daca la matematica si chimie luasem 10. Pot spune ca imi doream mai mult la limba romana avand in vedere ca in simulare luasem 10 , asa ca am discutat cu profesoarele de limba romana si cu familia si am decis sa fac contestatie gandindu-ma ca daca voi lua mai putin inseamna ca am facut cateva greseli pe care trebuia sa le accept ca fiind o realitate.


2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele dupa contestatii? Te asteptai sa iei 10? Este o diferenta de aproape un punct! Cum iti explici?
Dupa contestatii am fost extrem de fericita. Nu ma asteptam sa iau chiar 10 avand in vedere diferenta de 0.70 de sutimi, dar in interiorul meu simteam ca am facut mai bine de atat. Diferenta cred ca provine din subiectivismul profesorilor,poate din interpretarile date anumitor propozitii sau chiar de deschiderea profesorului corector.


3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și
de distracție anul acesta?
Pentru BAC am facut pregatire doar la limba romana , la matematica si chimie m-au ajutat doamnele profesoare de la scoala. In acelasi timp, am lucrat si cu doamna profesoara de limba romana de la scoala care m-a sustinut si in luarea acestei decizii. Nu a fost o pregatire continua, mi-am organizat timpul, am fost deschisa spre a gresi si a invata din greseli. In ceea ce priveste distractia, am avut parte de ea. Anul acesta am fost la multe majorate ,am iesit cu prietenii mei mai mult decat inainte si chiar mi-am facut unii noi pe care ii iubesc foarte mult.
4. Cum te-a încurajat familia?
Familia mea nu a pus niciodata presiune pe mine, m-a lasat sa iau decizii singura, asa ca atunci cand am luat decizia parintii mei nu au intervenit. Mama mea mi-a zis sa ma consult cu profesoarele pentru ca se pricep mai bine laa evalua o astfel de situatie.

5. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
In timpul liceului am fost la olimpiadele de chimie, romana si istorie, dar si la concursuri artistice. Am participat in clasa a 10-a si in clasa a 12-a la etapa nationala a olimpiadei de istorie unde anul acesta am luat premiul III. La celelalte olimpiade am facut performanta la nivel de judet. In plus, am participat la un proiect istoric legat de Primul Razboi Mondial pentru care am facut un interviu alaturi de verisoara mea si cu care am luat locul IV pe tara tot anul acesta.
6. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Vreau sa merg la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pe sectiunea drept. Imi place foarte mult, pot lucra pentru tara mea si cred ca mi se potriveste .

7. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Cariera de magistrat mi se pare una foarte frumoasa insa nu sunt foarte sigura. Este posibil ca in facultate sa-mi reconsider optiunile.

8. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Mi-ar placea sa raman in Romania si sa merg in strainatate doar pentru experienta culturala,poate sa invat acolo ceva ce m-ar putea ajuta sa ma dezvolt in domeniul ales de mine.

9. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor bac-ul?
Pentru cei care vor da BAC-ul in anii urmatori sfatul meu este sa invete constant, sa munceasca mereu, sa-si doreasca performanta si sa inteleaga ca fara sacrificiu nu se obtine nimic.


10. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
In vacanta, imi doresc sa citesc mai mult decat am facut-o in tmpul anului, sa calatoresc alaturi de prieteni si de familie si posibil sa ma linistesc putin pentru ca va incepe o noua perioada in viata mea.

Prahova-news.ro o felicita pe Andreea si ii ureaaza succes in continuare.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677