INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi cu media 10 la bac: Ilinca: “Nu mi-a venit să cred. Am verificat de 3 ori, dacă am introdus corect codul”. Ilinca este și campioană mondială en-titre la karate tradițional!

30 Jun 2020 18:34
INTERVIU EXCLUSIV/ Elevi cu media 10 la bac: Ilinca: “Nu mi-a venit să cred. Am verificat de 3 ori, dacă am introdus corect codul”. Ilinca este și campioană mondială en-titre la karate tradițional!
Mihaela-Ilinca Șandru, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, profil matematică-informatică, intensiv informatică, a reușit să obțina nota 10 la toate cele trei materii la care a dat bacalaureatul. Ilinca se cinsideră o persoană serioasă, ambițioasă, pasionată de matematică, sport și programare.
Practică de la vârsta de 5 ani karate tradițional la clubul CSO Tricolorul Breaza, fiind și campioană mondială en-titre, și joacă handbal timp de 7 ani la CSO Activ Plopeni.

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Am obținut media 10 la Bacalaureat cu multă muncă și stăpânire de sine.

2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?
Nu mi-a venit să cred. Am verificat de 3 ori, dacă am introdus corect codul. Nota la română a fost o surpriză plăcută.

3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
M-am pregatit pentru examen susținut din clasa a 9-a. Nu am acumulat lacune pe perioada liceului. M-am pregătit suplimentar în clasa a 12-a. Niciodată nu am avut prea mult timp de distracție cu practicarea a două sporturi de performanță și cu temele de la școală.

4. Cum te-a afectat perioada în care orele s-au ținut online?
Nu a fost foarte ușor, dar a fost o perioadă productivă datorită implicării profesorilor.

5. Cum te-a încurajat familia?
Familia m-a susținut întotdeauna atât la școala, cât și la sport.

6. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Am participat la olimpiadele de matematică și am obținut Mențiune la faza județeană în clasa a 10-a. De asemenea, am participat la toate olimpiadele de handbal, faza pe județ în cei patru ani de liceu.

7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc sa fiu admisă la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, deoarece sunt pasionată de programare și consider că este un domeniu de viitor.

8. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Nu m-am gândit atât de departe.

9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Dacă va fi totul bine, rămân în țară alături de familie.

10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor bac-ul?
Îi sfătuiesc pe cei care vor da bac-ul în anii următori să se bucure de anii de liceu, dar în același timp să trateze cu seriozitate materiile de examen. Nu totul poate fi învățat pe ultima sută de metrii.

11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri? Nu mi-am făcut planuri de vacanță din cauza situației ciudate în care ne aflăm. O să fac școala de șoferi, o sa merg în câteva excursii în țară.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Mihaela-Ilinca și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8423 0.0005
USD Dolarul SUA 4.2788 -0.0105
GBP Lira sterlina 5.3932 -0.0160
CHF Francul elvetian 4.5427 -0.0128
XAU Gramul de aur 248.9131 -0.2015