INTERVIU EXCLUSIV - Elevi prahoveni de 10 - Andra: În final, munca și toate eforturile depuse m-au adus în "topul celor mai buni"

01 Jul 2017 10:33
Așa cum v-am obișnuit în ultimele zile, continuăm seria interviurilor cu elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2017. Printre cei zece elevi prahoveni aflați în această situație se află și Andra Ioana Apostol, absolventă a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu din Ploiești. Am rugat-o și pe Andra să își facă o scurtă descriere și să ne răspundă la câteva întrebări. Iată ce spune despre ea:

"Ma numesc Apostol Andra Ioana si am parcurs 8 ani minunati in cadrul Scolii Gimnaziale "Mihai Eminescu" Ploiesti. Sunt o fire ambitioasa cand vine vorba despre lucrurile pe care le ador si ma consider foarte creativa. Pun mare pret pe originalitate si simplitate, dedicandu-ma in totalitate lucrurilor pe care le fac (in special cand acele lucruri ma definesc). Incerc sa fiu o persoana sincera si ma astept la acelasi lucru de la cei apropiati,prietenia fiind foarte importata pentru mine."

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională?
Am reusit aceasta performanta cu mult efort si mici sacrificii. Inca de cand am intrat in clasa a VIII-a am inceput sa ma pregatesc serios pentru acest examen. Alaturi de indrumatorii potriviti, carora le multumesc, si muncind constant, am ajuns mai departe decat mi-as fi imaginat.

2. Te așteptai să iei note maxime la ambele materii? La ce ți-a fost teamă?
Sincera sa fiu…nu m-am asteptat la un asemenea rezultat. Eram sigura ca notele urmau sa fie foarte mari, dar nu credeam ca voi ajunge la performanta de a obtine nota 10. In final, munca si toate eforturile depuse m-au adus in "topul celor mai buni".(Chiar daca consider ca nu notele sunt cele care ne definesc, fiecare fiind bun in stilul sau.) Mi-a fost putin teama la matematica dar, dupa ce am vazut subiectele, a disparut orice urma de frica.


3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?

Dupa cum am mentionat anterior, m-am axat pe invatat inca de la inceputul anului scolar. Imi ocupa cea mai mare parte a timpului, in special pregatirile suplimentare. Lucram zilnic, iar pentru mine weekend-urile si vacantele nu mai erau ca altadata. Am renuntat la anumite lucruri, timpul fiind aglomerat cu studiul, dar am stiut sa ma bucur de orice moment de libertate si relaxare.


4. Cum te-a încurajat familia?

Ceea ce m-a ajutat foarte mult a fost sustinerea familiei. Am fost determinata de acest sprijin, atat material cat si psihic, iar rezultatele mele sunt "oglinda" efortului depus de acestia spre formarea mea. Sunt recunoscatoare pentru clipele petrecute in familie care ma scoteau din noua mea "rutina". De asemenea, persoana care a fost langa mine in tot acest timp a fost mama mea, care m-a sprijinit chiar si in momentele mele de inspiratie de la miezul noptii. J



5. În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Inca din clasele mici am participat la concursuri, iar in gimnaziu, m-am "aventurat" si in cadrul olimpiadelor. Am avut rezultate remarcabile la matematica, limba si literatura romana si biologie, dar, totodata, am castigat multa experienta si m-am acomodat si cu stilul acesta de a lucra intr-un timp limitat.


6. La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Imi doresc sa intru la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" , deoarece consider ca este liceul potrivit pentru mine si sunt sigura ca sub indrumarea profesorilor din acest colegiu voi ajunge departe.


7. Ce profil vrei să urmezi mai departe?
In legatura cu profilul pe care il voi urma, inca ma mai gandesc. Dar sunt hotarata pe profil de real.

8. Te-ai gândit deja la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Sincer…nu m-am gandit profund la o cariera de viitor. Consider ca sunt la inceputul drumului si nu trebuie sa ma grabesc spre a o gasi. Deocamdata m-am gandit la medicina, dar nu se stie ce imi rezerva cu adevarat viitorul. Indraznesc sa visez asa cum probabil faceam cu totii cand eram mici, spunand ca vrem sa fim doctori, polititsti sau chiar vedete. Dar, pana nu ajungi in momentul decisiv, nu poti anticipa in totalitate ce vei face pe viitor. Se poate intampla sa te razgandesti in ultimul moment sau sa speri pana atunci la ceva care, de fapt, nu te defineste.

9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Mi-ar placea sa imi continui studiile in tara, mai ales sa fiu aproape de familie si sa arat ca putem razbi si in tara noastra. Desigur ca putin ajutor din partea Statului nu ar strica si sunt sigura ca astfel, am avea cu ce ne mandri in Romania.

10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor Evaluarea Națională?
Le urez multa bafta viitorilor candidati la Evaluarea Nationala si ii indemn sa fie optimisti, sa munceasca mult si sa considere aceasta evaluare drept un test mai important si sa il trateze ca atare. E important sa nu uite de micile pauze de recreere si ii sfatuiesc sa imbine utilul cu placutul. Si cel mai important: NU RENUNTATI. Vor fi momente cand materia vi se va parea mai complicata, dar cu mult exercitiu veti reusi.

11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
Dupa ce voi afla rezultatele admiterii la liceu ma voi bucura de bine meritata vacanta. Sunt o impatimita a cititului, asa ca mi-am facut o lista destul de mare de carti care ma asteapta. Nu mi-am facut planuri dar sunt hotarata sa ma plimb mult in vara aceasta si sa petrec cat mai mult timp cu familia si prietenii.

Mama Andrei spune că a simțit o bucurie imensă în momentul în care a văzut pe lista cu rezultatele elevilor, în dreptul fiicei ei, nota 10 atât la română, cât și la matematică.


1. Sunteți mândră de performanța Andrei?
Desigur ca acest rezultat a fost un prilej de maxima bucurie atat pentru mine, ca parinte, cat si pentru ea. Stiu cat de mult munceste pentru rezultatele ei si sunt mandra de toate realizarile sale. Am incerat sa fiu cat de mult posibil alaturi de fiica mea, intrucat stiu ca toata sustinerea pe care i-o ofer o incurajeaza in tot ceea ce face.

2. Ce rol ați avut în obținerea acestei performanțe? Cum veți recompensa această performanță?
Rolul meu, ca mama, a fost de a-mi sustine fata, clipa de clipa, pe toate planurile, in special, incurajand-o in momentele mai dificile. Recompensele vor veni din dorinta mea de a o rasplati pentru efortul depus si vor tine de tot ceea ce o bucura pe ea.


3. Vă veți implica în alegerile copilului, în viitor?
O voi sustine si o voi incuraja in viitor, in tot ceea ce va face. Cu siguranta ca va avea sprijinul meu neconditionat si indrumare, avand incredere ca ceea ce va alege va face cu pasiune si implicare 100%.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Andra și urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677