INTERVIU EXCLUSIV. Elevi prahoveni de 10: Teodora este "anormal de optimistă" și a reușit sa obțină media 10 la Evaluarea Națională

27 Jun 2017 19:30
prahova-news.ro vă prezintă elevii prahoveni de nota 10, mai exact pe cei care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2017.

Prima intervievată se numește Teodora Rențea. A absolvit gimnaziul la Colegiul National Nicolae Iorga din Vălenii de Munte și se află printre cei nouă elevi prahoveni care au luat zece atât la romană, cât și la matematică.

Teodora spune despre ea: "Imi place sa cred despre mine ca sunt o persona sociabila, vesela, "anormal de optimista" (asa cum obisnuiesc apropiatii sa imi spuna) si deschisa in fata oricarei ocazii de a experimenta lucruri noi. Pretuiesc nespus adevarul, de aceea observ ca am putini prieteni , dar care sunt sinceri si loiali."

Am rugat-o pe Teodora sa ne răspundă la câteva întrebări:

Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională?
Vorbind de sinceritate… nu stiu nici eu! Ar trebui sa stau ceva timp ca sa ma adun si sa constientizez. Probabil ca "m-a impins de la spate" dorinta de a-mi face mandri parintii si profesorii carora le datorez multumiri o viata.

Te așteptai să iei note maxime la ambele materii? La ce ți-a fost teamă?
Imi doream sa obtin note de peste 9. Nu-mi place sa ma astept la cel mai bun rezultat pentru a nu fi dezamagita. Teama mi-a fost la interpretarea compunerilor de la limba romana pentru ca am obiceiul de a ma implica prea tare in compunerile imaginative fara sa tin cont de faptul ca profesorii evaluatori nu ma cunosc.

Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
In ansamblu….tot anul scolar. Am acordat ore bune in fiecare saptamana atat pregatirilor suplimentare, cat si temelor obligatorii. Insa nu ma plang! Saptamanal am mers la cursurile de dans simtind astfel ca ma pot desprinde putin de gandul la examene care nu ma lasa uneori sa dorm. Am renuntat la cursurile de chitara anul acesta, dar le voi relua curand.

Cum te-a încurajat familia?
Familia a avut grija sa tina telefonul departe de mine=)). Lasand gluma, parintii au stat cu mine pana cand reuseam sa termin lectiile, chiar daca urma sa ne trezim peste putine ore si m-au calmat cu incurajari, incredere si imbratisari.

În gimnaziu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
In gimnaziu am mers la aproape toate olimpiadele si concursurile scolare, absentand doar la cele care se desfasurau in aceeasi zi si am asezat in urma acestora pe raft multe diplome cu mentiuni si premii :
Premiul II -concurs "Noi si chimia" (cls.a8a), concurs de fizica Phi (7)
Premiul III - concurs "Noi si chimia"(7), olimpiada judeteana de fizica (7)
Mentiuni - olimpiada jud. lb.romana (5,7,8), olimpiada jud. matematica (6), olimpiada jud."Stiinte pentru juniori" (7,8),concurs chimie "Raluca Ripan"(7), olimpiada jud. chimie (8),concurs matematica "Winners"(5), olimpiada jud.sah (7)
Participare - olimpiada jud. biologie (7), olimpiada jud. cultura civica(8), olimpiada jud. lb. engleza (8) .

La ce liceu îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Imi doresc sa raman la Colegiul National"Nicolae Iorga", scoala care a oferit toate conditiile si a inspirat seriozitate atat mie , cat si colegilor pe parcursul anilor de gimnaziu , pentru ca m-am familiarizat cu acest loc si pentru ca stiu ce rezultate au obtinut absolventii de aici.

Ce profil vrei să urmezi mai departe?
Voi opta pentru matematica-informatica pentru ca indragesc matematica , iar la finalul liceului voi avea o gama mai larga de facultati din care sa aleg.

Te-ai gândit deja la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Pana acum un an eram convinsa ca voi fi medic dentist, urmand cariera tatalui meu, insa, anul trecut, domnul profesor de ed. plastica mi-a dat de gandit atunci cand mi-a spus sa urmez drumul picturii, asa ca ma aflu intr-o mare balanta care are pe talere medicina si arhitectura.

Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Clar voi ramane in tara! Sunt deja destui romani care sunt nevoiti sa lucreze pentru straini , insa nu m-ar deranja daca Statul ar sprijini absolventii pentru ca acestia sa aiba motive pentru a ramane acasa.

Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor Evaluarea Națională?
Viitorii candidati ar trebui sa fie optimisti! Stiu ca "Dupa razboi multi viteji se arata", dar acest examen chiar nu este greu de trecut daca se tine pasul inca din clasa a 5-a.

Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la liceu? Ți-ai făcut planuri?
In primul rand, in aceasta vara ma voi muta la casa, spre fericirea vecinilor de la etajul inferior care nu mai au tavan dupa ce am aflat rezultatele=)). Apoi voi merge la rudele din Maramures, urmand sa vad bogatiile tarii pe care inca nu le-am vizitat!


Le-am adresat câteva întrebări si părinților:
Sunteți mândri de performanța Teodorei?
Suntem mandri de tot ceea ce realizeaza Teodora! Sigur ca rezultatele acestea ne-au facut extrem de fericiti si ne bucuram pentru ea, pentru noi, dar si pentru colegiul in care invata si va invata, deoarece aceasta scoala merita sa primeasca rasplata pentru modul in care modeleaza minti si suflete.


Ce rol ați avut în obținerea acestei performanțe? Cum veți recompensa această performanță?
Rolul nostru a fost acela de a sustine efortul ei, de a o incuraja in momentele mai dificile si a-i arata increderea noastra in ceea ce face.
Teo este copilul care nu asteapta recompense, dar ceea ce ea ne-a daruit merita sa primeasca ceva in schimb.Va avea un dar pe care am simtit ca si-l doreste si care o va ajuta sa isi dezvolte latura artistica a personalitatii .

Vă veți implica în alegerile Teodorei, în viitor?
Implicarea noastra pe viitor va fi aceeasi ca cea de pana acum.Suntem siguri ca va face alegerile potrivite , iar noi o vom sustine cu tot ceea ce putem si ii vom fi alaturi neconditionat .

Si echipa prahovanews.ro o felicită pe Teodora și îi urează succes in continuare!

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677