INTERVIU EXCLUSIV/Elevi cu media 10 la bac " Teodora-Ioana: "Această reușită este rezultatul unei munci constante, pe care am depus-o mai ales în ultimul an de liceu"

30 Jun 2020 19:06
Si Teodora-Ioana Ardeleanu, in varsta de 18 ani, absolventa a Colegiului Național "Mihai Viteazul" Ploiești, specializarea Matematică-Informatică bilingv Engleză, se poate mandri cu performanta de a obtine media 10 la bacalaureat. Teodora-Ioana spiune că, încă din clasa I, a fost pasionată de matematică, în gimnaziu a devenit atrasă de fizică și de limba engleză, iar în liceu, acestor 3 materii preferate li s-a adăugat și informatica. Pe lângă cursurile de la școală, a participat la diverse activități de voluntariat în cadrul Asociației Un Strop de Fericire din Ploiești și, totodată, la Cercul de Cultură și Civilizație Engleză desfășurat la Palatul Copiilor din Ploiești. Iată și răspunsurile Teodorei legate de examenul maturității:
1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Această reușită este rezultatul unei munci constante, pe care am depus-o mai ales în ultimul an de liceu. Motivația mea de a obține note cât mai aproape de cele maxime a crescut la sfârșitul lunii mai, atunci când am aflat faptul că nu voi mai da examen de admitere la facultate din cauza pandemiei. Mi-am dat seama că voi avea concurență și că trebuie să dau tot ce pot pentru a reuși să obțin un loc la facultatea dorită.
2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?
Inițial, nu am crezut că este adevărat. Am verificat de câteva ori codul până mi-am dat seama că acelea chiar sunt notele mele. Am fost surprinsă și foarte fericită pentru că am reușit această performanță. Am avut impresia că este un vis. Mă așteptam să obțin note mari, deoarece știam că am rezolvat corect subiectele, dar știam că depinde, totuși, de profesorii evaluatori.
3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
M-am pregătit constant pentru examen, dar cea mai multă muncă am depus-o în clasa a XII-a. Profesorii de la clasă s-au ocupat foarte mult de mine și de colegii mei în cei 4 ani de liceu, ne-au răspuns la toate întrebările, de la cele mai simple până la cele mai complexe, și ne-au oferit sfaturi si sprijin moral pentru examenul ce urma să vină. M-am pregătit suplimentar la matematică și fizică, deoarece trebuia să dau examen de admitere la facultate la aceste materii. Totodată, am lucrat toate testele de antrenament date de Ministerul Educației și Cercetării, care m-au ajutat să îmi gestionez timpul ca la examen, dar și să mă pregătesc pentru Bac. În ceea ce privește distracția, consider că am îmbinat-o perfect cu studiul pentru Bacalaureat. Anul școlar l-am început cu un proiect Erasmus+ în Spania, iar atunci când a fost vorba despre vreo ieșire cu prietenii sau de vreo petrecere, nu am stat prea mult pe gânduri și am acceptat propunerile.
4. Cum te-a afectat perioada în care orele s-au ținut online?
Cred că a fost o perioadă dificilă pentru toți, mai ales pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva până acum. De aceea, consider că fiecare elev și student trebuie să fie felicitat pentru că a reușit să se adapteze la învățământul online și să facă față din punct de vedere psihic si moral problemelor cu care ne-am confruntat. Chiar dacă nu am avut parte de o absolvire normală, m-am bucurat enorm pentru că profesorii clasei mele au fost receptivi în legătură cu orele online și ne-au încurajat de fiecare dată. Aceștia au ținut foarte multe cursuri și ne-au verificat orice test pe care l-am rezolvat, ne-au răspuns la toate întrebările și au fost foarte implicați în pregătirea noastră pentru examene.
5. Cum te-a încurajat familia?
Familia m-a sprijinit de fiecare dată. Atât părinții, cât și sora mea au avut încredere în mine și m-au încurajat. Îmi spuneau mereu că pot, doar că trebuie să mă concentrez și reușita va fi a mea. Doresc să le mulțumesc pentru tot ajutorul, atât pentru cel moral si financiar, cât mai ales pentru faptul că au avut încredere în mine și m-au lăsat să iau propriile decizii atunci când era vorba despre studiu, dar și despre distracție.
6. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
În liceu am participat la olimpiada de limba engleză, dar nu am obținut vreun premiu și la concursul Lire en Fête, unde am obținut premiul I la secțiunea Lecture. În schimb, alături de câțiva colegi de la Cercul de Cultură și Civilizație Engleză din cadrul Palatului Copiilor Ploiești, am participat în clasa a X-a la concursul național "Împreună, într-o Europă Unită", unde, împreună cu echipa mea, am obținut primul loc. Totodată, am participat la diverse concursuri județene prin intermediul Palatului Copiilor Ploiești, unde am obținut premii și mențiuni, precum Premiul II la concursul regional "Colocvii Blagiene", secțiunea Traduceri Engleză (clasa a XI-a) și Mențiune la concursul județean "Călător prin România și Marea Britanie", secțiunea Eseuri. În plus, la finalul clasei a IX-a, m-am înscris în Asociația Un Strop De Fericire din Ploiești, unde am participat la diverse activități de voluntariat, care mi-au dezvoltat abilitățile de organizare, comunicare, lucru în echipă. Asociația mi-a oferit oportunitatea de a participa în 3 proiecte Erasmus+, două în Turcia și unul în Spania.
7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Oscilez între Universitatea Politehnica București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației și Universitatea București, Facultatea de Matematică și Informatică, domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației. Având în vedere faptul că notele obținute la Bacalaureat îmi permit să intru la orice facultate, trebuie să mă gândesc destul de bine și să fac alegerea potrivită pentru mine.
8. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Mi-ar plăcea să lucrez în domeniul IT, fiind unul foarte vast, aflat în continuă dezvoltare. Nu m-am gândit exact la o anumită carieră, dar consider că trebuie să experimentez și să devin foarte bună în domeniul care îmi place.
9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Momentan, îmi doresc să studiez in România, dar îmi surâde ideea să studiez un semestru sau un an într-o altă țară, prin intermediul proiectelor Erasmus+, dar și să urmez masterul și să lucrez în străinătate. Sunt deschisă oportunităților care se vor ivi în anii următori.
10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anul viitor bac-ul?
Cred că învățatul constant, concentrarea, seriozitatea, organizarea eficientă a timpului și îmbinarea studiului și a distracției sunt principalele aspecte pe care un elev, care susține examenul de Bacalaureat, trebuie să le aibă în vedere. Totodată, încrederea în propriile forțe este absolut necesară.
11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
Vacanța aceasta va fi una bine meritată pe care doresc să mi-o petrec atât cu familia, cât și cu prietenii, pentru a sărbători rezultatele foarte bune pe care le-am obținut toți. Am stabilit cu prietenii să mergem la mare, dar și la munte, deși aceste planuri depind de evoluția pandemiei.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Teodora-Ioana și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677