INTERVIU EXCLUSIV/Elevi cu media 10 la bac – Teodora: ”Media 10 la Bacalaureat a venit ca o surpriza pentru mine. Nu ma asteptam, insa am avut parte de ocrotirea lui Dumnezeu si a Maicii Domnului pe care i-am simtit prezenti in fiecare clipa”

30 Jun 2020 20:41
INTERVIU EXCLUSIV/Elevi cu media 10 la bac – Teodora: ”Media 10 la Bacalaureat a venit ca o surpriza pentru mine. Nu ma asteptam, insa am avut parte de ocrotirea lui Dumnezeu si a Maicii Domnului pe care i-am simtit prezenti in fiecare clipa”
Teodora Pință, în vârstă de 18 ani, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina este una dintre elevele prahovene care au aflat astazi că au reușit să obțină media 10 la bacalureat. Rugată să se descrie în câteva cuvinte, Teodora spune că este creștin-ortodoxă. ” Sunt o fire veselă și optimistă, însă știu și să mă port cu seriozitate când momentul o cere. Pasiunile mele sunt dansul tradițional românesc și pictura, în special cea bizantină. Îmi plac poeziile și îmi place să trăiesc intens fiecare clipă fiind conștientă de faptul că reprezintă un dar.”, a continuat Teodra.
1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Media 10 la Bacalaureat a venit ca o surpriză pentru mine. Nu mă așteptam, însă am avut parte de ocrotirea lui Dumnezeu și a Maicii Domnului pe care i-am simțit prezenți în fiecare clipă, de la momentele în care am fost doar eu și cartea, învățând, până la cele în care am avut de susținut examenele. A fost o muncă constantă, mai ales în ceea ce privește chimia, materie pe care o iubesc încă din clasa a 7-a și căreia i-am acordat dintotdeauna o atenție deosebită. În ceea ce privește româna și matematica, m-am pregătit intens în ultima perioadă, însă am avut avantajul că mi-a plăcut mereu să fiu atentă la ore și să prind tot ce se poate din clasă.
2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele?
Când am văzut rezultatele prima mea reacție a fost să îi mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Sale.
3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
Pregătirea pentru Bacalaureat nu mi-a luat foarte mult. Temeinic m-am pregătit pe tot parcursul liceului, mai ales în ceea ce privește chimia, pentru că este și materie pentru admitere, însă la română și matematică am început să mă pregătesc serios în ultimele 2 luni. Totuși, a fost foarte important faptul că am căutat mereu să fiu atentă la ore și să prind tot ce se poate din clasă. Consider că fiecare moment trebuie valorificat la maximum, mai ales în perioade atât de solicitante.
Am făcut și pregătire suplimentară, însă în special pentru admitere.
Am avut și timp de distracție și de relaxare. Am petrecut momente frumoase alături de prieteni și familie, am fost și la petreceri și în excursii, dar mersul la biserică a fost pentru mine o prioritate. Mi-a oferit echilibrul interior de care aveam nevoie și promisiunea că orice avea să se întâmple va fi în folosul meu: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă." Și așa a fost.
4. Cum te-a afectat perioada în care orele s-au ținut online?
Perioada în care orele s-au ținut online nu m-a afectat atât de tare din privința informației, dar mi-au lipsit colegii și profesorii pe care îi iubesc foarte mult. Îmi plăcea să facem schimb de informații prin pauze și să mă folosesc de gesturile și tonul vocii fiecărui profesor. Consider că educația online nu e o soluție de lungă durată.
5. Cum te-a încurajat familia?
Familia m-a încurajat constant. Le mulțumesc din suflet părinților mei cărora le port un deosebit respect, pentru că au făcut din mine omul care sunt azi și că mi-au inspirat ideea că tot ceea ce faci trebuie să faci din plăcere și să muncești ca și cum le-ai face pe toate pentru Dumnezeu. Și sora mea mai mare m-a susținut enorm și mi-a fost mereu un model de urmat mai ales prin corectitudinea de care dă dovadă de fiecare dată. Bunicul meu a avut un mare rol prin faptul că mi-a inspirat respectul pentru oamenii care muncesc cinstit și pentru cei învățați. Și pe lângă familie m-am bucurat de susținerea mult mai multor oameni pe care Dumnezeu i-a trimis lângă mine și care m-au purtat în gândurile și în rugăciunile lor.
6. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Am fost și la olimpiade și concursuri. Am participat la olimpiadele de biologie și chimie la fazele județene, obținând mențiuni, dar și la diverse concursuri naționale de pictură la care am obținut premii. Împreună cu Ansamblul Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina am participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.
7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
Îmi doresc să fiu admisă la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, deoarece este o facultate cu renume și sunt nerăbdătoare să cunosc oameni cu valori comune și să am parte de o pregătire serioasă în domeniu.
8. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
Mi-ar plăcea foarte mult să devin medic. Încă nu știu ce specializare aș alege, dar va rândui Dumnezeu pentru mine. Orice aș alege, îmi doresc să fiu un medic bun, un specialist, să fiu empatică și să ofer sprijin celor suferinzi. Îmi doresc să îi am ca modele pe Sfinții Doctori fără de arginți și pe toți medicii buni care își practică profesia cu respect pentru medicină și pentru oameni.
9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Clar îmi doresc să rămân în țară. România e țara care m-a crescut și îi sunt profund recunoscătoare. Nu cred că aș putea fi fericită decât pe plaiurile noastre. România are un alt duh pe care nu l-am putut simți nicăieri în lume. Nu văd cum aș putea fi fericită și împlinită fiind ruptă de la pieptul țării mele.
10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anul viitor bac-ul?
Învățați din timp, puțin câte puțin, nu lăsați timpul să treacă pe lângă voi. Deși mulți spun că programa e depășită, eu consider că sunt lucruri esențiale de cultură generală pe care suntem datori a le cunoaște și dacă suntem suficient de atenți și de receptivi, vom vedea cât de frumos ne vor modela. Eu una nu mă consider un copil strălucit, poate doar muncitor, așa că această reușită ține numai de voi și de ajutorul lui Dumnezeu.
11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
Sper ca după ce voi susține admiterea și voi afla dacă am fost admisă la facultate să mă pot bucura în pace de cele 2 luni de vacanță care mi-au mai rămas. Plănuiesc să particip la Școala de vară "Viitorul este pro-viață", să pictez, să citesc, să călătoresc puțin dacă acest lucru va fi posibil și să continui acest drum al cunoașterii de sine și al acumulărilor pentru a deveni un suflet din ce în ce mai bun.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Teodora și îi urează succes în continuare!

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8423 0.0005
USD Dolarul SUA 4.2788 -0.0105
GBP Lira sterlina 5.3932 -0.0160
CHF Francul elvetian 4.5427 -0.0128
XAU Gramul de aur 248.9131 -0.2015