INTERVIU EXCLUSIV/Elevi cu media 10 la bac: Mara: "Sunt admisa unde imi doresc inca de la inceputul anului. Voi studia Stiinte politice la King's College London, pentru ca e una dintre cele mai bune facultati pe Stiinte sociale din lume"

30 Jun 2020 21:08
"Sunt o "fată brună", cum zice un cântec mișto. Lumea zice că mă duce capul, eu zic doar că îmi place să privesc realitatea în ochi. Restul rămâne de descoperit pentru cine e curios", asa se descrie Mara Merca, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, care a obținut 10 pe linie la bacalaureat. Mara a avut și amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări:

1. Cum ai reușit performanța de a obține media 10 la Bacalaureat?
Am învățat 😆 Nu excesiv, nu obsesiv, dar nu doar în a 12-a sau nu doar în liceu. Am învățat dintotdeauna, de la grădiniță și chiar dinainte, pentru că mi-a plăcut.

2. Ce reacție ai avut când ai văzut rezultatele? Eram în mașină în fața școlii cu doi colegi dragi și cu iubitul meu și am început să urlăm toți 😂😂.

3. Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară? Ai avut timp și de distracție anul acesta?
La istorie am făcut pregă, dar nu tot anul, iar la logică am făcut ore suplimentare până în decembrie. Pentru bac mi-am adunat materia pe primul semestru și am învățat pe al doilea, pentru că în primul am fost ocupată cu învățatul pentru facultate. Și ca să fiu și mai sinceră, abia de când am început "carantina" m-am apucat serios serios de învățat. Iar de distrat, ce să mai zic, m-am distrat mai mult decât ar fi fost normal 😂😂 De la revelion încoace pot să zic că raportul dintre învățat și distracție a fost 1:1, iar cele mai frumoase luni din liceu au fost ultimele 3 luni. E adevărat și că distracția pentru mine înseamnă ceva relaxant și frumos, nu beții, nopți nedormite sau timp petrecut cu oameni care nu mă încarcă de energie bună.

4. Cum te-a afectat perioada în care orele s-au ținut online?
M-a "afectat" în cel mai bun sens posibil. De ce să mint? Pentru mine 6 ore la școală pe zi deveniseră o povară. Și psihică, dar și fizică. Încă mă doare spatele... Rău a fost că nu m-am mai văzut cu toți colegii.

5. Cum te-a încurajat familia?
5. Ai mei mă susțin mereu. Nu am avut parte de încurajări propriu zise, pentru că nu-s genul de om care să aibă emoții, dar încurajarea mea cea mai mare e că știu mă pot baza pe ei în orice situație.

6. În liceu, ai fost și la olimpiade, concursuri? Ce rezultate ai obținut de-a lungul timpului?
Da, am fost în fiecare an la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, iar în clasa a 10-a am fost la Olimpiada Internațională de Lectură, unde am obținut locul 4 și premiul de la Guvern. Am mai fost și la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate, anul trecut, unde am ieșit pe locul 4.


7. La ce facultate îți dorești să fii admis/admisă? De ce?
7. Sunt admisă unde îmi doresc încă de la începutul anului. Voi studia Științe politice la King's College London, pentru că e una dintre cele mai bune facultăți pe Științe sociale din lume, ador sistemul de educație englezesc, iar lumea politică este ceea ce mă pasionează dintotdeauna atât datorită afinității mele pentru subiectul ăsta, cât și a nenumăratelor avantaje pe care mi le poate oferi această lume (diversitate în carieră, provocări, impact asupra societății). Sunt adimsă și la facultățile de drept și litere din țară, încă de acum doi ani, dar nu am simțit că e drumul meu.

8. Te-ai gândit deja si la o eventuală carieră? În ce domeniu ti-ar plăcea să lucrezi?
M-am gândit chiar la mai multe, în domenii ușor variate. Dar asta vreau să rămână o surpriză și pentru mine și pentru restul. E bine să fii și spontan uneori, să nu planifici chiar tot tot.


9. Pe viitor, vrei să rămâi în țară sau să pleci în străinătate?
Întotdeauna mă voi întoarce în țară, acasă. Și voi aduce și investi aici tot ce am mai bun. Nu "plec" în afară, doar mă duc la furat 😂 Adică, la furat de experiență, de informație, de strategie și profesionalism.

10. Ce sfaturi ai pentru cei care vor da în anii viitor bac-ul?
Să înțeleagă bine și din timp ce vor să facă în următorii ani cu viața lor. Nu de alta, dar în clasa a 12-a totul e despre cum prioritizezi ce ai de făcut. Și nu poți prioritiza până nu știi care sunt prioritățile.

11. Cum îți vei petrece vacanța de vară după ce vei afla și rezultatele admiterii la facultate? Ți-ai făcut planuri?
Planuri?! No way! Vara asta vreau să mă distrez cu fiecare ocazie pe care o am. O să fac cu prietenii mei tot ce ne trece prin cap. O să merg și în Ardeal la casa mea de acolo, abia aștept. O să citesc toate cărțile de care nu am avut timp până acum și o să îmi încarc bateriile pentru viitor.

Echipa prahova-news.ro o felicită pe Mara și îi urează succes în continuare!



COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677