Investiția de alimentare cu apă a satelor Buda și Palanca (Râfov), în grafic

11 Sep 2019 09:39
Investiția de alimentare cu apă a satelor Buda și Palanca (Râfov), în grafic
Lucrarea de alimentare cu apă a satelor Buda și Palanca din comuna Râfov a început. Autoritățile locale au transmis tuturor locuitorilor din celor două sate obligația de a elibera domeniul public de materialele pe care le au depozitate în fața gospodăriilor, cum ar fi lemne, pietriș sau nisip, astfel încât muncitorii să aibă cale liberă iar lucrarea să se poată desfășura în condiții normale.
Potrivit proiectului se lucrează pentru amenajarea mai multor puncte: captare, aducțiune, gospodăria de apã, rețeaua de distribuție a apei și branșamentele. În total, 17.390 de metri va avea ca lungime rețeaua de distribuție proiectată pentru comuna Râfov, satele Buda și Palanca, 750 de branșamente urmând a fi realizate. Muncitorii sunt verificați permanent de autoritățile locale care vor va lucrarea să fie în grafic.
Valoarea proiectului este de 4.144.809,7 de lei, cu TVA inclus. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Lucrările, potrivit administrației locale, au termen 12 luni de la primirea ordinului de începere. După aceea, oamenii din cele două sate vor și racordați la rețeaua de apă. Este vorba despre aproape 1000 de localnici în Buda și 1080 de persoane în Palanca.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Contantin Ilie Iată cum se împlinește istoria ! Vezi „Păuleștii din Prahova, Repere monografice, amintiri” autor Constantin Ilie, editura Socieratea Culturală „ Ploiești Mileniul III„ .ediția 2012 p 38 și ediția 2016, p.42,
Bravooo! Felicitari!
Asta se întâmplă datorită faptului că nu avem cale de acces și pasaj subteran dinspre Poienarii Rali, zilnic navetiștii sunt nevoiți să traverseze peste Calea ferată uneori și chiar foarte des prin trenul de marfa garat la liniile 4 și 5 și chiar pe sub tren că sa poată ajunge la linia 1 și 3
Mai este disponibil postul de contabil?
Buna ziua, ma bucur sa aud despre orice masuri luate impotriva poluarii, dar problema de baza in judetul dumneavoastra este LIPSA PASARELELOR PE DRUMUL NATIONAL CARE STRABATE VALEA PRAHOVEI si care duce la blocarea timp de ore a autovehicolelor in localitati precum Breaza, Comarnic, Sinaia, Azuga sau Busteni! Daca ati construi aceste PASARELE pentru a inlocui trecerile de pietoni, masinile ar trece mai repede iar indicele de poluare ar scadea simtitor (stiut fiind ca emanatiile de gaze toxice sunt mai mari cand masinile stationeaza si pornesc incontinuu, in loc de a se deplasa cu viteza). PUNETI ODATA PASARELE PE DRUMUL NATIONAL CARE TRAVERSEAZA VALEA PRAHOVEI! O intreaga Romanie v-ar multumi!
Curs valutar
EUR Euro 4.7354 -0.0009
USD Dolarul SUA 4.2654 -0.0292
GBP Lira sterlina 5.3123 0.0186
CHF Francul elvetian 4.3212 -0.0151
XAU Gramul de aur 206.5613 -1.1509