Investiții de 3.500.000 euro din fonduri europene, la Gorgota, comuna aflată în topul localităților prahove la acest capitol

30 Sep 2017 11:51
Echipa coordonată de primarul Dumitru Ionuț Nicolae a reușit să atragă o finanțare nerambursabilă de 3.500.000 de euro de la organismele europene pentru un număr de 4 proiecte. Acestea presupun dezvoltarea și modernizarea comunei Gorgota. Potrivit unui material realizat la nivelul Instituției Prefectului Prahova, intitulat "Fondurile europene Structurale și de Investiții(FESI) din ciclul financiar al Uniunii Europene 2014-2020 în județul Prahova" se poate constata că Gorgota și Drăgănești sunt singurele comune din județul Prahova care au propus cele mai multe proiecte eligibile, câte 4, pe locurile imediat următoare plasându-se comunele Cocorăștii-Colț și Starchiojd cu câte 3 proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene.
La Gorgota, cei mai mulți bani se duc la extinderea rețelei de apă și canalizare în satele Potigrafu, Fânari, Gorgota, Poienarii Apostoli și Crivina. Vorbim despre o investiție de 1.500.000 Euro. Conform primarului Ionuț Dumitru lucrările de extindere vor începe în primăvara anului următor, se vor desfășura pe o lungime de 16 Km, și vor rezolva în ceea mai mare parte, necesitățile de dezvoltare a actualului sistem de apă și canalizare în zonele cel mai dens populate ale comunei Gorgota.

Următorul proiect de amploare finanțat din fonduri europene derulat de comuna Gorgota vizează modernizarea infrastructurii rutiere locale. De data aceasta vorbim despre un proiect cu o valoare de un milion de Euro. Din banii respective satele Potigrafu, Gorgota, Fânari, Poienarii Apostoli și Crivina, acolo unde s-au terminat lucrările de canalizare, vor trece în cursul anului următor printr-o acțiune de refacere a căii de rulare a drumurilor locale precum și turnare de covoare asfaltice. Mulțumită obținerii acestei finanțări europene, în curând, comuna Gorgota nu va mai avea niciun drum neasfaltat, a afirmat primarul Ionut Nicolae Dumitru.
Primăria Gorgota a mai obținut finanțare europeană pentru alte două proiecte, în valoare de câte aproximativ 500.000 de euro, fiecare. Este vorba, în primul rând, despre lucrările de consolidare și modernizare la Căminul Cultural Potigrafu care vor demara cel mai probabil în primăvara anului următor și care prespupun realizarea unei clădiri ce va avea spații destinate proiecțiilor cinematografice, spectacolelor de teatru și în care va fi înființat chiar și un muzeu al ceramicii realizate de meșterii populari din satul Potigrafu. Vor fi montate echipamente de scenă, sisteme de lumini, video-proiector, sistem de climatizare astfel încât deopotrivă actori și spectatori să se bucure de confortul unui lăcaș de cultură al secolului XXI.
În al doilea rând, Gorgota a obținut finanțare pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit. Investiția presupune construcția unei grădinițe care să funcționeze în satul Poienarii Apostoli. Contractul de finanțare a fost deja semnat, iar acum urmează să se organizeze licitația pentru atribuirea lucrării.
Proiectul este unul inedit. Grădinița va funcționa într-o clădire special ridicată pentru nevoile unui copil. Practic, aceasta va avea parter și o jumătate de etaj. Astfel că nu va dispune de scări, copiii putând urca în partea superioară a imobilului pe o rampă înclinată la șapte grade, fără niciun risc de accidentare. Noua grădiniță va fi una cu program prelungit pentru duă grupe de copii. Unitatea va dispune și de cabinet medical, spațiu special amenajat pentu servirea mesei și de locuri de joacă pentru copii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000