Invitație la Filarmonica ”Paul Constantinescu”: concert simfonic susținut de orchestra instituției alături de dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan

23 Sep 2017 14:41
Invitație la Filarmonica ”Paul Constantinescu”: concert simfonic susținut de orchestra instituției alături de dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan
Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 19.00, pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu” vor urca, alături de orchestra simfonică, dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan pentru un concert simfonic cu totul special, desfășurat sub egida Ambasadei Germaniei la București.
Fost tubist al Filarmonicii din Viena, fondator al renumitului ansamblu de suflători de alamă ”German Brass”, profesor și dirijor, Walter Hilgers este un muzician complet, de renume internațional, ce ocupă și funcția de Director Artistic Onorific al Filarmonicii ploieștene, iar pentru seara de miercuri, 27 septembrie 2017, a ales să prezinte publicului un program artistic ce conține trei lucrări.
Așadar, seara debutează cu ”Uvertura pe trei teme rusești” din creația compozitorului Nikolai Rimsky Korsakov, ce pregătește intrarea în scenă a muzicianului Mihai Luigi Corodan, tubistul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”. Mihai Luigi Corodan și-a desăvârșit studiile în Germania, țara cu una dintre cele mai bune școli de tubă, și cântă în exclusivitate pe instrumente Buffet Crampon - Melton Meinl Weston, firmă a cărei imagine o reprezintă în România. Tânărul tubist va interpreta ”Concertul pentru tubă și orchestră” de Alexander Arutiunian, o lucrare cu tubă solistă, o postură nu des întâlnită când vine vorba despre acest instrument, opera în care compozitorul și-a propus ”să lase tuba să cânte”.
Concertul se încheie cu ”Eroica lui Brahms”, așa cum a denumit Hans Richter, cel care a dirijat premiera, Simfonia a-III-a, în Fa Major, una dintre cele mai des cântate simfonii ale compozitorului.
Cu o zi mai devreme decât în mod obișnuit, miercuri, 27 septembrie 2017, Filarmonica ”Paul Constantinescu” vă invită în Sala ”Ion Baciu” pentru ultimul concert simfonic al lunii septembrie ce face parte din Festivalul ”Zilele Filarmonicii 65”, organizat cu ocazia aniversării a 65 de ani de tradiție în promovarea valorilor culturale.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767