Invitație la Filarmonica ”Paul Constantinescu”: concert simfonic susținut de orchestra instituției alături de dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan

23 Sep 2017 14:41
Invitație la Filarmonica ”Paul Constantinescu”: concert simfonic susținut de orchestra instituției alături de dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan
Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 19.00, pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu” vor urca, alături de orchestra simfonică, dirijorul Walter Hilgers și tubistul Mihai Luigi Corodan pentru un concert simfonic cu totul special, desfășurat sub egida Ambasadei Germaniei la București.
Fost tubist al Filarmonicii din Viena, fondator al renumitului ansamblu de suflători de alamă ”German Brass”, profesor și dirijor, Walter Hilgers este un muzician complet, de renume internațional, ce ocupă și funcția de Director Artistic Onorific al Filarmonicii ploieștene, iar pentru seara de miercuri, 27 septembrie 2017, a ales să prezinte publicului un program artistic ce conține trei lucrări.
Așadar, seara debutează cu ”Uvertura pe trei teme rusești” din creația compozitorului Nikolai Rimsky Korsakov, ce pregătește intrarea în scenă a muzicianului Mihai Luigi Corodan, tubistul Filarmonicii ”Paul Constantinescu”. Mihai Luigi Corodan și-a desăvârșit studiile în Germania, țara cu una dintre cele mai bune școli de tubă, și cântă în exclusivitate pe instrumente Buffet Crampon - Melton Meinl Weston, firmă a cărei imagine o reprezintă în România. Tânărul tubist va interpreta ”Concertul pentru tubă și orchestră” de Alexander Arutiunian, o lucrare cu tubă solistă, o postură nu des întâlnită când vine vorba despre acest instrument, opera în care compozitorul și-a propus ”să lase tuba să cânte”.
Concertul se încheie cu ”Eroica lui Brahms”, așa cum a denumit Hans Richter, cel care a dirijat premiera, Simfonia a-III-a, în Fa Major, una dintre cele mai des cântate simfonii ale compozitorului.
Cu o zi mai devreme decât în mod obișnuit, miercuri, 27 septembrie 2017, Filarmonica ”Paul Constantinescu” vă invită în Sala ”Ion Baciu” pentru ultimul concert simfonic al lunii septembrie ce face parte din Festivalul ”Zilele Filarmonicii 65”, organizat cu ocazia aniversării a 65 de ani de tradiție în promovarea valorilor culturale.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218