Istoricul Neagu Djuvara, cetatean de onoare al orasului Sinaia, a incetat din viata la varsta de 101 ani

25 Jan 2018 18:54
Istoricul Neagu Djuvara, cetatean de onoare al orasului Sinaia, a incetat din viata la varsta de 101 ani
Istoric, diplomat, filozof, jurnalist şi romancier român, Neagu Djuvara a murit astazi la varsta de 101 ani. Din data de 30 noiembrie 2010 acesta era cetatean de onoare al orasului prahovean Sinaia.
Neagu Djuvara s-a născut la București, pe 31 august 1916, într-o familie aristocrată de origine aromână. Şi-a terminat studiile la Sorbona, unde şi-a luat licenţa în Litere (Istorie) în 1937 şi doctoratul în Drept în 1940.

Potrivit primaria-sinaia.ro, intre anii 1924 – 1928 a locuit la Sinaia, aici a mers pentru prima dată la şcoală. Primul an de şcoală primară l-a urmat în particular pentru că a avut ceva probleme de sănătate. Apoi s-a mutat împreună cu familia la Sinaia şi a urmat clasele a II-a, a III-a şi a IV-a la şcoala inaugurată de Regina Elisabeta, actualul sediu al Centrului Cultural „Carmen Sylva”. Prima clasă de gimnaziu a absolvit-o tot la Sinaia şi tot aici a învăţat să schieze alături de Prinţul Nicolae în curtea Castelului Peleş. De asemenea, a trăit momente emoţionante în anul 1939, când a revenit la Sinaia, cu câteva zile înainte de izbucnirea Primului Război Mondial.

Sursa foto: adevarul.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000