Istorie și tradiție, de Ziua Națională, la Comarnic

03 Dec 2019 09:15
Sub o ninsoare plăcută, ca de primă zi de decembrie, comărnicenii au sărbătorit Ziua Națională a României în mod tradițional. După slujbele de liturghie desfășurate la bisericile din oraș, reprezentanții autorităților locale, ai Jandarmeriei Române, ai Poliției Române, dar și reprezentanți ai partidelor politice, au depus coroane de flori la monumentul eroilor neamului din curtea Bisericii „Sf. Nicolae” Vatra Sat, dar și la cele ridicate în cinstea eroilor de la toate bisericile din localitate, un gest realizat în semn de respect față de jertfa înaintașilor noștri. Pentru că datorită lor a fost posibilă făurirea Marii Uniri de la 1918, iar acest lucru trebuie să rămână veșnic încrestat în memoria colectivă.
Au fost momente de mare încărcătură emoțională pentru toți cei prezenți, iar copiii Școlii Nr. 2 din Comarnic au încununat atmosfera prin cântecele lor patriotice, o dovadă clară a iubirii pentru țară, transmisă de la părinții și dascălii lor.
După ceremoniile memoriale, locuitorii orașului au sărbătorit Ziua Națională a României pe terenul din vecinătatea Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, cu o masă caldă tradițională, oferită de edilii locali. Zeci de persoane s-au strâns laolaltă, îndurând frigul și ninsoarea, semn că românii simt nevoia de socializare, de comuniune - ca popor ce împărtășește aceeași istorie și aceleași tradiții.

sursa Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342