Istorie și tradiție, de Ziua Națională, la Comarnic

03 Dec 2019 09:15
Sub o ninsoare plăcută, ca de primă zi de decembrie, comărnicenii au sărbătorit Ziua Națională a României în mod tradițional. După slujbele de liturghie desfășurate la bisericile din oraș, reprezentanții autorităților locale, ai Jandarmeriei Române, ai Poliției Române, dar și reprezentanți ai partidelor politice, au depus coroane de flori la monumentul eroilor neamului din curtea Bisericii „Sf. Nicolae” Vatra Sat, dar și la cele ridicate în cinstea eroilor de la toate bisericile din localitate, un gest realizat în semn de respect față de jertfa înaintașilor noștri. Pentru că datorită lor a fost posibilă făurirea Marii Uniri de la 1918, iar acest lucru trebuie să rămână veșnic încrestat în memoria colectivă.
Au fost momente de mare încărcătură emoțională pentru toți cei prezenți, iar copiii Școlii Nr. 2 din Comarnic au încununat atmosfera prin cântecele lor patriotice, o dovadă clară a iubirii pentru țară, transmisă de la părinții și dascălii lor.
După ceremoniile memoriale, locuitorii orașului au sărbătorit Ziua Națională a României pe terenul din vecinătatea Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, cu o masă caldă tradițională, oferită de edilii locali. Zeci de persoane s-au strâns laolaltă, îndurând frigul și ninsoarea, semn că românii simt nevoia de socializare, de comuniune - ca popor ce împărtășește aceeași istorie și aceleași tradiții.

sursa Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7794 0.0007
USD Dolarul SUA 4.3124 -0.0025
GBP Lira sterlina 5.6715 -0.0137
CHF Francul elvetian 4.3785 0.0014
XAU Gramul de aur 203.4229 0.2195