ISU Prahova organizează joi noapte un exercițiu într-un cămin al UPG Ploiești. Se va simula un incendiu cu victime

25 Oct 2017 16:41
ISU Prahova organizează joi noapte un exercițiu într-un cămin al UPG Ploiești. Se va simula un incendiu cu victime
În data de 26.10.2017, începând cu ora 22:00, la Căminul Studențesc P6 din Campusul Universității de Petrol și Gaze – Ploiești se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu.
Potrivit scenariului exercițiului, în interiorul căminului P 6, într-o încăpere situată la nivelul etajului al II-lea, studentele din anul I cazate în camera, folosesc o aerotermă pentru încălzirea aerului din cameră. Având în vedere că spațiul locuibil este mic, aparatul de încălzire este poziționat sub o piesă de mobilier din cameră pe care erau așezate haine din material textil. Cele două locatare ale camerei au părăsit încăperea lăsând apartul în funcțiune nesupravegheat. Din cauza unei defecțiuni la cablul de alimentare a aparatului de încălzit, în cameră se produce un scurtcircuit electric, care inițiează aprinderea învelișului din plastic al conductorului și implicit a materialelor textile din zona acestuia. Având în vedere faptul că tâmplăria gemurilor și ușa erau fabricate din pvc, tip termopan, incendiul produs absoarbe oxigenul din cameră, arderea fiind mocnită.
Cele două persoane aflate sub efectul panicii și din cauza suflului puternic sunt aruncate, fiind inconștiente. Totodata, un grup de persoane care au încercat să localizeze incendiul și să salveze cele două fete, s-au intoxicat cu fum și gaze rezultate în urma arderii.
Urmare a incendiului, au rezultat 2 victime inconștiente, 12 persoane intoxicate cu fum și gaze toxice, conștiente și 3 persoane care prezentau atac de panică.
Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.
Pe timpul exercițiului vor fi testate procedurile comune de intervenție ale forțelor ISU Prahova și celorlalte structuri MAI, precum și reacția instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000