ISU Prahova organizează joi noapte un exercițiu într-un cămin al UPG Ploiești. Se va simula un incendiu cu victime

25 Oct 2017 16:41
ISU Prahova organizează joi noapte un exercițiu într-un cămin al UPG Ploiești. Se va simula un incendiu cu victime
În data de 26.10.2017, începând cu ora 22:00, la Căminul Studențesc P6 din Campusul Universității de Petrol și Gaze – Ploiești se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în ipoteza izbucnirii unui incendiu.
Potrivit scenariului exercițiului, în interiorul căminului P 6, într-o încăpere situată la nivelul etajului al II-lea, studentele din anul I cazate în camera, folosesc o aerotermă pentru încălzirea aerului din cameră. Având în vedere că spațiul locuibil este mic, aparatul de încălzire este poziționat sub o piesă de mobilier din cameră pe care erau așezate haine din material textil. Cele două locatare ale camerei au părăsit încăperea lăsând apartul în funcțiune nesupravegheat. Din cauza unei defecțiuni la cablul de alimentare a aparatului de încălzit, în cameră se produce un scurtcircuit electric, care inițiează aprinderea învelișului din plastic al conductorului și implicit a materialelor textile din zona acestuia. Având în vedere faptul că tâmplăria gemurilor și ușa erau fabricate din pvc, tip termopan, incendiul produs absoarbe oxigenul din cameră, arderea fiind mocnită.
Cele două persoane aflate sub efectul panicii și din cauza suflului puternic sunt aruncate, fiind inconștiente. Totodata, un grup de persoane care au încercat să localizeze incendiul și să salveze cele două fete, s-au intoxicat cu fum și gaze rezultate în urma arderii.
Urmare a incendiului, au rezultat 2 victime inconștiente, 12 persoane intoxicate cu fum și gaze toxice, conștiente și 3 persoane care prezentau atac de panică.
Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului.
Pe timpul exercițiului vor fi testate procedurile comune de intervenție ale forțelor ISU Prahova și celorlalte structuri MAI, precum și reacția instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092