ISU Prahova: 400 litri de nitrat s-au scurs in camion, pe Centura de Vest

03 Oct 2017 11:58
ISU Prahova: 400 litri de nitrat s-au scurs in camion, pe Centura de Vest
Trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, patru autospeciale de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD au intervenit in cazul scurgerilor de nitrat, eveniment inregistrat ieri pe Centura de Vest a Ploiestiului. Ansambulul de vehicule efectua un transport autorizat a unei cantități de 16.000 litri soluție de nitrat de monometilamină, în recipiente a câte 200 litri fiecare, respectiv patru recipiente înfoliate pe câte un palet. Substanța nu este explozivă, având o concentrație de 30% apă și cristalizează la o temperatură de -100.
La locul intervenției a fost solicitată și o autospecială CBRN din cadrul ISU București-Ilfov pentru măsurarea concentrațiilor, constatând că nu sunt întrunite condițiile pentru producerea unei explozii.
Pompierii militari prahoveni au acționat pentru asigurarea unui perimetru de protecție pentru vecintătăți concomitent cu descarcarea autorenului cu o liză și un motostivuitor. Toate recipientele au fost descărcate din semiremorcă, iar cantitatea de cca. 400 litri scursă în interiorul acesteia a fosr recuperată cu absorbant și reîncărcată în recipente, iar după curățarea remorcii marfa a fost reașezată. Ansambul de vehicule a fost însoțit pe DN1 A, fiind cantonat într-o zonă retrasă de siguranță pe un tren viran, fiind asigurată paza pe parcursul nopții. Traficul a fost reluat dupa aproximativ 6 ore.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000