ISU Prahova: Controale, instruiri, exerciții și acțiuni de informare preventivă

04 Jan 2018 10:44
ISU Prahova: Controale, instruiri, exerciții și acțiuni de informare preventivă
În luna decembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 41 acţiuni de control la operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător sărbătorilor de iarnă, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, cum ar fi unități de cazare (hoteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane montane), unități de alimentație publică unde vor fi organizate mese festive, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, tabere de copii, precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 260 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 143 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 262 de sancţiuni, cuprinzând 199 avertismente şi 63 amenzi, în cuantum de 133.500 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 8 exerciţii în caz de incendiu, cu 68 participanți, precum și 45 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
doresc programare am 69 ani
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000