ISU Prahova face controale pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor

12 Dec 2017 18:03
ISU Prahova face controale pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor
În vederea prevenirii evenimentelor care pot umbri sărbătorile de iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să consolideze nivelul de protecție la nivelul comunităților

Astfel, premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Prahova, derulează activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, cum ar fi unități de cazare (hoteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane montane), unități de alimentație publică unde vor fi organizate mese festive, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, tabere de copii, precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri.

Pe timpul activităților din teren, specialiștii noștri vor avea în vedere organizarea jocurilor de artificii și comercializarea articolelor pirotehnice, pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot pune în pericol viața utilizatorilor.

De asemenea, în această perioadă vor fi intensificate controalele de prevenire, derulate inopinat, la obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și la care există posibilitatea depășirii numărului de utilizatori, din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante și la spațiile comerciale în care se poate înregistra afluență mare de persoane. Pe parcursul acestor verificări, o atenție deosebită va fi acordată respectării cerinței esențiale de securitate la incendiu, în caz contrar inspectorii de prevenire punând în aplicare măsura complementară de închidere a obiectivelor care pot prejudicia siguranța ocupanților.
Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, colegii noștri vor asigura instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor.

Întrucât în această perioadă mai mulți proprietari și/sau administratori aleg să organizeze evenimente cu public în spațiile deținute, instituția noastră atrage atenția asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:
• respectarea capacității maxime de utilizatori a spațiului în care se desfășoară evenimentul respectiv;
• asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
• asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
• instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Sursa foto> ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767