ISU Prahova: fiți responsabili când igienizați terenurile

07 Apr 2020 10:41
Odată cu sosirea primăverii şi încălzirea vremii, gospodarii şi fermierii aleg să îşi igienizeze terenurile prin arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Aceasta este, din nefericire, cea mai întâlnită practică şi reprezintă un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la alte terenuri, păduri, la diferite construcții și sisteme din apropiere.

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Bucov, Breaza, Slănic (2), Brebu, Secăria (2), Salcia, Tătaru, Sângeru și Mizil.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 43,5 ha vegetație uscată.

Luni, în jurul orei 19:18, trei echipaje de stingere s-au deplasat în localitatea Ariceștii Rahtivani pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion aflat în incinta unui hipermarket.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la compartimentul motor și la cauciucuri. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un conductor electric neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
sursa ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Wow.....judecatorii aia sunt corupti sau cum? Omori cu intentie pe cineva si ii da doar 10 ani????INCREDIBIL......oameni platiti de noi cu sute de milioane pe luna. Bravo justitia romana
Curs valutar
EUR Euro 4.8426 0.0005
USD Dolarul SUA 4.3517 -0.0466
GBP Lira sterlina 5.3509 -0.0406
CHF Francul elvetian 4.5273 -0.0095
XAU Gramul de aur 241.3579 -2.3904