ISU Prahova: fiți responsabili când igienizați terenurile

07 Apr 2020 10:41
Odată cu sosirea primăverii și încălzirea vremii, gospodarii și fermierii aleg să își igienizeze terenurile prin arderea miriștilor și a vegetației uscate. Aceasta este, din nefericire, cea mai întâlnită practică și reprezintă un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la alte terenuri, păduri, la diferite construcții și sisteme din apropiere.

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Bucov, Breaza, Slănic (2), Brebu, Secăria (2), Salcia, Tătaru, Sângeru și Mizil.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 43,5 ha vegetație uscată.

Luni, în jurul orei 19:18, trei echipaje de stingere s-au deplasat în localitatea Ariceștii Rahtivani pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion aflat în incinta unui hipermarket.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la compartimentul motor și la cauciucuri. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un conductor electric neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
sursa ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677