ISU Prahova: procedurile legale privind închiderea unităților de învățământ.

27 Feb 2018 13:29
ISU Prahova: procedurile legale privind închiderea unităților de învățământ.
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultimele două zile, dorim să vă informăm asupra procedurilor legale privind închiderea unităților de învățământ, anunta ISU Prahova, printr-un comunicat de presa.
         Pentru perioadele anului școlar caracterizate de condiții meteorologice extreme, conducerea unităților de învățământ poate suspenda pe o perioadă determinată cursurile  școlare "la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu aprobarea inspectorului școlar general", în conformitate cu prevedreile art.9 alin.4, lit. a) din Regulamentul de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar OMEN  5079/31.08.2016, cu modificările și completările ulterioare. În consecință, în situații deosebite, determinate de cazuri extreme inspectoratele județene, pot aproba perioade de suspendare a cursurilor.
         Aceste precizări se regăsesc în Procedura de suspendare temporară a cursurilor, stabilită de către Inspectoratul Școlar Județean Prahova în temeiul legislației în vigoare, transmisă unităților de învățământ și afișată pe site-ul I.S.J.Prahova.
         C.J.S.U. Prahova în ședință extraordinară, poate dispune printr-o hotărâre închiderea tuturor insituțiilor de învățământ din județ, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, ca urmare a unor fenomene meteorologice periculoase iminente, care pot perturba desfășurarea normală a activităților.
          Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare, până la sfârșitul semestrului,respectiv al anului școlar.
         Totodată, în ședința extraordinară a C.J.S.U. Prahova, s-a dispus suplimentarea numărului de mijloace de transport, în orele cu trafic ridicat, pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane și comunicarea imediată a situațiilor punctuale în cazul apariției unor disfuncționalități în asigurarea încălzirii spațiilor de învățământ.
foto cu caracter ilustrativ: Radio Constanta

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000