ISU Prahova: procedurile legale privind închiderea unităților de învățământ.

27 Feb 2018 13:29
ISU Prahova: procedurile legale privind închiderea unităților de învățământ.
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în ultimele două zile, dorim să vă informăm asupra procedurilor legale privind închiderea unităților de învățământ, anunta ISU Prahova, printr-un comunicat de presa.
         Pentru perioadele anului școlar caracterizate de condiții meteorologice extreme, conducerea unităților de învățământ poate suspenda pe o perioadă determinată cursurile  școlare "la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu aprobarea inspectorului școlar general", în conformitate cu prevedreile art.9 alin.4, lit. a) din Regulamentul de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar OMEN  5079/31.08.2016, cu modificările și completările ulterioare. În consecință, în situații deosebite, determinate de cazuri extreme inspectoratele județene, pot aproba perioade de suspendare a cursurilor.
         Aceste precizări se regăsesc în Procedura de suspendare temporară a cursurilor, stabilită de către Inspectoratul Școlar Județean Prahova în temeiul legislației în vigoare, transmisă unităților de învățământ și afișată pe site-ul I.S.J.Prahova.
         C.J.S.U. Prahova în ședință extraordinară, poate dispune printr-o hotărâre închiderea tuturor insituțiilor de învățământ din județ, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, ca urmare a unor fenomene meteorologice periculoase iminente, care pot perturba desfășurarea normală a activităților.
          Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare, până la sfârșitul semestrului,respectiv al anului școlar.
         Totodată, în ședința extraordinară a C.J.S.U. Prahova, s-a dispus suplimentarea numărului de mijloace de transport, în orele cu trafic ridicat, pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane și comunicarea imediată a situațiilor punctuale în cazul apariției unor disfuncționalități în asigurarea încălzirii spațiilor de învățământ.
foto cu caracter ilustrativ: Radio Constanta

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923