ISU Prahova, recomandari pentru cei care gasesc munitie

18 Apr 2018 14:29
ISU Prahova, recomandari pentru cei care gasesc munitie
Luptele purtate în cele două războaie mondiale pe teritoriul României au lăsat urme care, din păcate, încă produc victime umane. Elementele de muniție neutilizate și abandonate încă reprezintă pericole de moarte!
Acestea se pot găsi în cele mai diverse forme, oricum, în orice situație, găsirea acestor elemente de muniție poate genera, în cazul nerespectării unor reguli de minimă siguranță, efecte negative ce pot duce la pierderi de vieți omenești și pagube materiale majore.
În conformitate cu legislația actuală, una din misiunile de bază ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al județului Prahova o reprezintă asanarea și neutralizarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, misiune care este executată de specialiști pirotehnicieni.

La găsirea unor obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciuni de a fi elemente de muniție neexplodată (proiectile, bombe aruncător, bombe aviație, mine, grenade, cartușe infanterie), cetățenii au următoarele obligații:
a) să anunțe de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șeban Cantacuzino" al Județului Prahova la telefon 112;
b) să nu miște de pe loc munițiile descoperite neexplodate;
c) să nu introducă în clădiri, încăperi sau locuințe muniții descoperite neexplodate;
d) să nu desfacă sau să predea la agenții economici specializați muniții neexplodate pentru valorificarea ca deșeuri metalice;
e) să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
f) să nu lovească, să taie sau să demonteze munițiile neexplodate;
g) să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor neexplodate sau să le introducă în foc;
h) să nu se joace cu muniții descoperite neexplodate;
i) să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniții neexplodate ;
j) persoana care a găsit muniție neexplodată va asigura supravegherea obiectului de la o distanță de minim 50 m și va interzice accesul altor persoane în zonă până la sosirea Poliției sau reprezentanților I.S.U. Prahova.

Vă avertizăm că nesocotirea acestor reguli poate duce la rănirea gravă sau chiar la moartea celor implicați.

Acțiunile și măsurile de prevenire, precum și asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată, se organizează și se desfășoară în scopul apărării vieții și al asigurării protecției populației, bunurilor materiale, valorilor culturale și mediului împotriva efectelor negative ale acestui tip de risc.

sursa Comunicat de presa ISU Prahova
foto cu caracter ilustrativ ProBraila

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677